Magazin > VIP
34 ogledov

Nuška: "Trmast, pozitiven in ljubeč“

Nuška Drašček Žurnal24 main
Tako bi simpatična slovenska glasbenica Nuška Drašček s tremi besedami opisala svojega leto in pol starega sinčka Luko.

V čem se vam je življenje v tem letu in pol najbolj spremenilo?
Zdaj je seveda treba misliti tudi na malega, v bistvu vse načrtujeva okoli njega. Ampak saj se hitro navadiš.

Že hodi v vrtec? So bile kakšne težave?
V varstvu je. Lepo se je privadil in nima nobenih težav. Na začetku je bilo seveda malo težko, ampak se potem kar navadiš.

Kako pa najraje preživljate čas skupaj?
Z možem se oba zelo trudiva, da bi ujeli čim več časa skupaj. Najraje se ukvarjamo s kakšnimi športnimi aktivnosti, gremo s kolesi ven, kar je zelo všeč tudi Luki. Ponavadi začne kar vriskati, ko vidi kolo. Če pa je dež, se igramo notri. Stanovanje je seveda zdaj prilagojeno njemu, to pomeni igrače, igrače in še enkrat igrače po celem stanovanju.

Se z možem dobro usklajujeta pri domačih opravilih?
Zelo. Ga moram res pohvaliti, saj mu ni nič težko narediti. Vse je stvar dogovora. Enkrat eden naredi nekaj, drugič drugi, pa se potem zadeve kar nekako poravnajo. Se pa trudiva načrtovati že vnaprej. Nekako enkrat na teden, ponavadi ob nedeljah, pogledava urnik za naprej in se zmeniva, kdaj bo kdo kje za kaj poprijel.

Luki veliko pojete?
Odvisno, včasih je razpoložen, ne pa vedno. Ko me sliši na televiziji, je sicer zelo navdušen. Poleg tega tudi zelo rad pleše. Zelo se odziva na ritem in glasbo. Zaenkrat mu sicer pojem bolj preproste pesmice in ne preveč težkih, žalostnih.

Je obiskal že kakšen vaš koncert?
Ko je bil manjši, je bil z mano na nekaj dobrodelnih prireditvah. Takrat je bil še bolj miren, ni še hodil. Zdaj bi bilo precej težko, ker hodi in veliko govori – sicer še nič takega, kar bi tudi mi razumeli. Je kar precej glasen (smeh).

Torej kaže moč glasu?
Ja, ima zelo močen glas. Kot najbrž vsak otrok, ki se bori za svoj prostor pod soncem, hoče dati vedeti, da je tukaj, in to našemu malemu zelo dobro uspeva. Ima ta prava pljuča.

S čim se v tem obdobju najraje zamoti?
Zelo ga zanimajo avtomobili, kolesa in karkoli se vrti. Zelo ima rad tudi risanko Avtomobili in jo pozorno spremlja, vmes sodeluje in vpije v ekran (smeh). Ko se pripelje mimo kakšen traktor, je on čisto pri miru in samo gleda tiste velike gume. To ga spravi v delirij.

S čim vas je nazadnje prijetno presenetil?
Zelo lepo je videti, kako se razvija, kako zelo bistro opazuje, recimo kakšen odnos imava midva z Mihom. Na primer če se začneva stiskati, takoj prileti zraven in se hoče tudi on. Zelo je ljubeč in pozoren.

Kako bi ga opisali s tremi besedami?
Trmast, pozitiven, saj se zelo veliko smeje, in ljubeč. Enkrat prevlada eno, drugič drugo.

Bi rekli, da ste stroga mama?
Mislim, da nama gre zaenkrat kar v redu, čeprav mogoče jaz kdaj večkrat popustim kot Miha. Ampak upam, da bova znala, kar je v bistvu po mojem najtežje pri vzgoji, oceniti, kdaj moraš res vztrajati in biti strog in kdaj je mogoče bolje popustiti. To se mi zdi, da bo za naju največji izziv pri vzgoji našega Lukca, ki je, kot sem rekla, kar precej trmast.

Imate občutek, da tudi on vas kdaj vzgaja?
Seveda. Od njega sem se že veliko naučila, predvsem v smislu, da moraš, ko te včasih kaj razjezi, najprej malo počakati, pa potem oceniti situacijo. Zdi se mi, da sem zdaj veliko mirnejša in precej manj stvari me spravi iz tira.

Kako pa ga najraje razvajate?
Nič kaj posebnega. Predvsem se trudiva, da bi bili veliko skupaj. Saj ga rada crkljava, ampak se trudiva, da ne bi bilo to v nezdravih merah. Malo se pocrkljamo, potem pa spet vsak počne svoje. Luka tudi na primer zelo dobro razume, kdaj je čas za delo, kdaj pa za igro, ko smo mirni, sproščeni, kaj pogledamo skupaj ali pa gremo ven. Se mi zdi, da otroku največ pomeni čas, ki mu ga nameniš.

Verjetno vam kdaj kdo priskoči tudi na pomoč.
Ja, seveda, babice, dedki, strici, tete.

Se kdaj čutite razpeti med družino in kariero?
Seveda je to večni zaplet, ki ga imajo najbrž čisto vse mamice, ki delajo. Vendar se moraš pač zavedati, da tudi s tem delaš nekaj za otroka. Če grem v službo, na nastop, pomeni, da bom domov prinesla določeno finančno gotovost oziroma vsaj delček tega. Služba je le služba.

Razmišljate tudi o povečanju družine?
Ja. O tem sva se že na začetku pogovarjala, ne veva pa še, kdaj. Za zdaj sva čisto zadovoljna in več kot polno zaposlena s tem enim. Poleg tega imam v mislih kar nekaj projektov, ki jih moram speljati. Zdajle me najprej čaka koncertna izvedba muziklov – s Hišo kulture Celje namreč pripravljamo serijo koncertov Sprehod po Broadwayu, druga zadeva je opera Orfej, ki jo pripravljamo na Akademiji za glasbo, tretja pa je sama Akademija. Preden imava še enega otroka, bi res rada dokončala študij, saj mi vzame veliko časa. Ne bi ga pa rada vlekla v nedogled. Zdaj sem v drugem letniku, ker sem lani pavzirala zaradi Luke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.