Magazin > VIP
24 ogledov

Ob božičnih pesmih postane paranoičen

Mitja Okorn Žurnal24 main
Mitja Okorn nam je zaupal, da je božič vzljubil šele med snemanjem filma Pisma svetemu Nikolaju, vendar se ga je po letu in pol že naveličal.

Mitja Okorn je za potrebe svojega novega filma eno leto in pol živel z božičem, čeprav včasih praznikov sploh ni maral: "V Sloveniji nimamo take božične tradicije, kot jo imajo po Evropi, mi smo pač praznovali dedka Mraza. Sicer pa nikoli nisem preveč maral praznikov, dokler nisem dobil v roke scenarija za film Pisma svetemu Nikolaju. Takrat sem se moral naučiti vse o božiču. Na Poljskem je božič svet in dejansko je tako pravljičen, kot je v filmu."

Okorn pa pravi, da je bilo eno leto in pol božiča čisto dovolj: "Eno leto in pol sem živel z božičem in če slišim kakšno božično pesem, postanem čisto paranoičen. Vendar to je bilo potrebno, zato da smo resnično prikazali pravljičen božič, ki se bo občinstva dotaknil emocionalno. Če želijo ljudje videti moj pogled na ta praznik, naj si ogledajo film."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.