Magazin > VIP
56 ogledov

Ob smrti ni bil pod vplivom drog in alkohola

robin williams EPA
Preiskava in toksikološki testi so pokazali, da je igralec umrl zaradi zadušitve, ob tem pa ni bil pod vplivom droga ali alkohola. Igralec se je sicer dlje časa soočal s težko depresijo.

Preiskava in toksikološki testi, ki so jih opravili v okrožju Martin v Kaliforniji, so potrdili, da je igralec Robin Williams storil samomor. Toksikološki testi so sicer pokazali, da v njegovi krvi ni bilo alkohola ali droge, čeprav se je v preteklosti večkrat spopadal z odvisnostjo. Našli pa so dovoljeno količino zdravil, ki jih je jemal v terapevtske namene.

Triinšestdesetletni Williams, ki so ga 11. avgusta našli mrtvega v hiši v kraju Tiburon, je umrl zaradi zadušitve kot posledice samomora z obešanjem. Soproga Susan Schneider je kmalu po njegovi smrti potrdila, da so igralcu diagnosticirali zgodnjo fazo Parkinsonove bolezni in težko depresijo.

Robin Williams se je rodil leta 1951 v Chicagu. Pred vpisom na študij igralstva na newyorški Juilliard je krajši čas študiral politične vede. Igralsko kariero je začel kot stand-up komik, med zvezdnike pa se je začel prebijati z vlogo v humoristični nanizanki Mork and Mindy, ki so jo prikazovali konec 70. in v začetku 80. let prejšnjega stoletja.

Prvo nominacijo za oskarja si je prislužil z vlogo radijskega voditelja v vojni komediji Dobro jutro, Vijetnam iz leta 1987. Nagrado je dobil deset let kasneje za vlogo v filmu Dobri Will Hunting.

Komentarjev 1
  • Nevtrino 16:12 08.november 2014.

    Ni Vijetnam ampak Vietnam, dragi pisec članka. Nismo še priključeni Hrvaški!