Magazin > VIP
35 ogledov

Obama napisal knjigo za otroke

Predsednik bo novembra izdal svojo novo knjigo, ki bo izobraževala predvsem otro Žurnal24 main
Ameriški predsednik Barack Obama je napisal še tretjo knjigo, ki pa je namenjena najmlajšim bralcem.

Ameriški predsednik Barack Obama mora izpolniti svoje obveznosti, ki jih je sklenil z založniško hišo Random House leta 2004, ko je bil še senator Illinoisa. Podpisal je namreč pogodbo za 1,9 milijona ameriških dolarjev (1,46 milijona evrov) za objavo treh knjig.

Prvi dve knjigi z naslovom Dreams From My Father (Sanje mojega očeta) in The Audacity of Hope (Pogum za upanje) sta že objavljeni, sledi še tretja. To bo knjiga za otroke, njen naslov pa je Of Thee I Sing: A Letter to My Daughters (Tebe opevam: pismo mojima hčerkama).

Omenjeno knjigo je Obama sicer napisal že leta 2008, v njej pa opisuje trinajst Američanov, ki so postavili temelje in oblikovali narod. Knjiga bo imela 40 strani, najprej pa bodo izdali 500 tisoč izvodov. Cena je 17,99 dolarja (13,8 evra), na prodajnih policah pa bo sredi novembra.

Ilustracije za knjigo je narisala Loren Long. Ves denar od prodaje bodo namenili fundaciji za plačilo šolnine otrok vojakov, ki so umrli ali ostali invalidi v vojni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.