Magazin > VIP
19 ogledov

Obdukcija končana, sumljivih vzrokov smrti ni

Amy Winehouse
1/15
Žurnal24 main
Obdukcija pokojne pevke Amy Winehouse je končana, po navedbah mrliškega oglednika pa policija ni našla sumljivih okoliščin smrti. Medtem si starša želita svojo hčer pokopati še danes.

Sodna preiskava smrti Amy Winehoouse se je uradno začela danes, obdukcija pa ni podala točnega vzroka smrti. Prvi rezultati obdukcije naj bi bili znani v torek, dokončne pa se pričakuje šele čez dva do štiri tedne.

Iz pisarne mrliškega oglednika St. Pancras Coroner je Sharon Duff pred tribunalom za sodno medicino v Londonu danes sporočila le, da "so bili vzeti histološki in toksikološki vzorci, ki bodo določili smrt. Kraj smrti si je ogledala policija, ki ni ugotovila nobenih sumljivih okoliščin smrti". Pomočnica Suzanne Greenaway je dodala, da je sodna preiskava uradno odprta, začasni dokumenti pa pevkini družini dovoljujejo prevzem trupla in priprave na pogreb. Naslednje zaslišanje pred tribunalom o sodni preiskavi bo 26. oktobra.

Pokopana že v torek?

Starša pokojne pevke Mitchel in Janis Winehouse, ki sta danes prispela v njeno hišo v Londonu, si želita svojo hčer v družinskem krogu pokopati čim prej. Tako namreč narekuje židovska tradicija. S pogrebnimi slovesnostmi, ki so že pripravljene, sta morala počakati na končano obdukcijo. Pogreb naj bi bil tako najverjetneje že v torek.

Starša sta se pred njeno hišo zahvalila vsem oboževalcem za sožalje in podporo. "Ne morem vam povedati, koliko nama to pomeni," je povedal oče. "Vse to je veliko lažje za naju. Amy je bila pomembna le ena stvar in to je ljubezen. Celo življenje je bila predana svoji družini, prijateljem in vam. Sva žalostna in sem brez besed. Hvala, da ste prišli."

Umrla sama v postelji, drog niso našli

Policija še vedno preiskuje vzrok pevkine smrti. Reševalci, ki so bili na kraju dogodka, sicer sumijo, da je bila mrtva že več ur, preden so jo našli. Poleg tega The Sun poroča, da v njenem trinadstropnem domovanju niso našli nikakršnih sledi drog, kar naj bi potrdili viri s policije.

Sedemindvajsetletna pevka je z varnostnikom Andrewom Morrisom nazadnje govorila v soboto ob 10. uri zjutraj, njeno truplo pa je v postelji našel le malo pred 16. uro.

Chris Goodman, prijatelj in tiskovni predstavnik Amy Winehouse, je povedal: "Bila je v svoji spalnici, potem ko mu je povedala, da hoče spati. In ko jo je šel zbudit, je ugotovil, da ne diha," je povedal Goodman. "Nemudoma je poklical reševalce. Bil je zelo šokiran. Trenutno nihče ne ve, kako je umrla." Vendar je zatrdil: "Umrla je sama v postelji."

Njen nekdanji soprog neutolažljiv zaradi njene smrti

Iz zapora se je oglasil tudi Amyjin pretreseni nekdanji mož Blake Fielder-Civil, ki trenutno prestaja 32-mesečno zaporno kazen zaradi vloma in napada s strelnim orožjem. "Sem več kot neutolažljiv. Moje solze se ne bodo posušile," je povedal glasbenik, ki se je zgrudil v solzah, ko je izvedel za njeno smrt. Po neprespani noči je 29-letnik, ki je preživel dve viharni leti v zakonu s preminulo pevko, Amy oklical za ljubezen svojega življenja. "Nikoli več ne bom čutil ljubezni, ki sem jo čutil do nje. Vsi, ki so naju poznali, so poznali globino najine ljubezni. Ne morem verjeti, da je mrtva," je povedal. Pred nekaj tedni pa je Amy svojim prijateljem povedala, da je Blake, od katerega se je ločila leta 2009, edini, ki bi jo lahko rešil.

Zaporniškim paznikom so naročili, naj pazijo na šokiranega in pretresenega Blaka.