Magazin > VIP
16 ogledov

Obžaluje, da brata ne bo ob njem

Willem-Alexander in Maxima EPA
Nizozemski prestolonaslednik Willem-Alexander in njegova Máxima sta v intervjuju povedala, da se bo monarhija spremenila.

Na ta intervju so Nizozemci dolgo čakali. Njihov bodoči kralj, ki bo na prestol sedel 30. aprila, in njegova žena sta eno uro odgovarjala na novinarska vprašanja. Oba sta v televizijskem intervjuju delovala zelo sproščeno in med drugim obljubila, da bosta nadaljevala delo kraljice Beatrix, a obenem poudarila, da bosta monarhijo poskušala modernizirati. Sama pa se ne bosta spremenila, sta še dodala.

Máxima se bo tako še naprej ukvarjala z mednarodnimi projekti, ki se jim posveča že več let. Tako kot njen mož se tudi ona požvižga na nazive. "Vsi me kličejo Máxima," je izjavila lepotička, njen mož pa je pripomnil: "Nisem obseden s protokolom."

Otroci naj v miru odraščajo

Upata tudi, da se njuno družinsko življenje ne bo spremenilo. Poskrbela bosta, da bo devetletna Amalia, ki bo konec aprila postala prestolonaslednica, odraščala stran od javnosti in se bo lahko brezskrbno igrala s svojima sestrama in prijateljicami. "Razume, da je prva v vrsti. Vprašala me je, kako dolgo nameravam biti kralj, da si bo ta datum lahko že sedaj označila na koledarju," je povedal ponosni očka, ki mu je zelo žal, da njegovega brata Frisa, ki je od januarja 2012 v komi, 30. aprila ne bo ob njem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.