Magazin > VIP
101 ogledov

Od Linde zahteval naj splavi

Linda Evangelista
1/2
FameFlynet
V New Yorku se je začela sodna bitka med nekdanjo manekenko Lindo Evangelisto in njenim nekdanjim partnerjem, Pinaultom. Linda od njega zahteva preživnino za njunega otroka.

Linda je začela bitko za preživnino za petletnega sina Augustina, ki ga ima s francoskom milijarderjem, Francoisom-Henrijem Pinaultom. Nekdanja manekenka od Pinaulta, ki je zdaj poročen z igralko Salmo Hayek, zahteva preživnino v višini 46 tisoč dolarjev na mesec, osebnega stražarja, šoferja in 24-urno varuško.

Na začetku sojenja je 46-letna zvezdnica prek odvetnika Williama Beslowa povedala, da je Pinault od nje zahteval, da konča nosečnost, a Pinault trdi drugače. Pravi, da nikakor ni bil vpleten v odločitev o otroku, ter da je Lindi celo dejal, da bo priznal otroka in skrbel zanj. Njegov predstavnik je obtožbe o zahtevi po splavi zanikal.

Zanosila namenoma?

Pinault je na sodišču še pojasnil, da je Evangelisto poznal le štiri mesece, skupaj pa naj bi konec leta 2005 preživela le sedem dni. Dodal je, da verjame, da je Linda zanosila namenoma. "Mislim, da lahko samo ona odgovori na to vprašanje, a videti je že tako."

Ko so ga na sodišču vprašali, zakaj Evangelisti do zdaj ni plačal niti centa preživnine, čeprav ji je dejal, da bo priznal otroka, je odgovoril: "Ni me prosila, jaz pa se nisem ponudil." Lindin odvetnik je ob tem dodal: "Linda je bila prepričana, da se bo lahko preživljala sama, ko ji je Pinault dal jasno vedeti, da njemu to ni v interesu." A ker je leta 2010 potekla njena pogodba z L’Orealom, se je situacija malce spremenila. "Ne želi izkoriščati Pinaulta, sinu hoče tudi v prihodnje zagotoviti udobno življenje, kakršnega je vajen."

Pinault je pripravljen podpirati Augustina, a ne Linde, pravi njegov odvetnik David Aronson. 46 tisoč dolarejv na mesec se mu zdi naravnost smešno, saj naj bi bila Linda vredna dobrih osem milijonov dolarjev. Pinault pa ima pod palcem precej več. V lasti ima luksuzne znamke, kot sta Gucci in Yves Saint Laurent, in je eden najbogatejših Francozov.

Komentarjev 1
  • erikkk 13:47 05.maj 2012.

    Pinault je na sodišču še pojasnil, da je Evangelisto poznal le štiri mesece, skupaj pa naj bi konec leta 2005 preživela le sedem dni. Dodal je, da verjame, da je Linda zanosila namenoma. Jaz mislim da je tudi ...prikaži več namenoma in vse več žensk se kaj takega poslužuje... Zame je to kaznivo dejanje.