Magazin > VIP
1616 ogledov

Od smrti Gašperja Tiča je minilo šest let, tako se mu poklonijo vsako leto

tih vdih
Mineva že šest let, odkar nas je 18. junija zapustil igralec Gašper Tič.

V mesecih po njegovi smrti so se njegovi kolegi z Mestnega gledališča ljubljanskega odločili, da bodo ta dan posvetili spominu na njegovo tragično in prezgodnjo smrt. Tudi letos so se mu poklonili z dobrodelno predstavo, saj je bil Tič "socialno čuteč človek" in je "sodeloval v različnih humanitarnih organizacijah".
 
Dan, ko je slovensko gledališče izgubilo igralca, komediografa, dramatika in libretista, so poimenovali Dan v spomin na Gašperja Tiča. Letos so uprizorili komično dramo Tih vdih v režiji Nejca Gazvode. Izkupiček od prodanih vstopnic bodo tudi letos namenili Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS), in sicer za humanitarni program Pomežik soncu. S to akcijo želi ZPMS čim več otrokom zagotoviti brezplačne počitnice. Z vašo pomočjo jim lahko omogočimo teden brezskrbnega druženja ter razvijanja talentov in odkrivanja lastnih ustvarjalnih zmožnosti.
 
"Gašper Tič je odšel sredi ustvarjalne in življenjske poti ter pustil vrzel, ki jo MGL ne bo nikoli zapolnil. S svojo srčnostjo in humorjem je bil povezovalna moč, srce Mestnega gledališča ljubljanskega. Še vedno ga močno pogrešamo," pravijo pri MGL.

Tiča je 18. junija 2017 v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti zaradi vpliva zaužitega kokaina in alkohola ubil Stefan Cakić. Več o njegovi zaporni kazni lahko preberete tukaj


 

Komentarjev 1
  • hubertfast 09:01 20.junij 2023.

    Jaz bi se Tiča raje izogibal. Javnost ve dosti premalo o njemu. Tipi so lepo tiho.