Magazin > VIP
63 ogledov

Odpustili didžeja, kriva za samomor medicinske sestre

Mel Greig Michael Christian EPA
Avstralska didžeja, ki sta za nos potegnila medicinsko sestro Kate Middleton, zaradi česar je pozneje storila samomor, so odpustili, njuno oddajo pa ukinili.

Mel Greig in Michael Christian, ki sta bila lep čas prepoznavna glasova pri avstralski postaji 2Day FM, sta ostala brez službe, čeprav so iz radijske postaje sprva sporočili, da ju ne bodo kaznovali. Njuno oddajo Hot 30 so ukinili, namesto nje pa so poslušalcem dali nov "interaktiven" šov, ki se imenuje The Bump. Mel in Michael sta sicer še vedno navedena med zaposlenimi pri radiu, a sta do nadaljnjega suspendirana.

Didžeja sta povzročila škandal, ko sta pod pretvezo, da sta kraljica Elizabeta II in princ Philip, poklicala v bolnišnico kralja Edward VII., v kateri je takrat počivala Kate Middleton. Medicinska sestra Jacinta Saldanha, ki se je oglasila na telefon, je nasedla njuni šali in izdala informacije o Katinem stanju. Čez dva dni so jo našli mrtvo v njenem stanovanju, v samomorilskem pismu pa je zapisala, da sta za njeno dejanje med drugim kriva tudi Mel in Michael.

Oba voditelja sta pozneje prejela več groženj s smrtjo, čeprav sta se javno opravičila za potegavščino. "Ne mine niti minuta, ko ne bi pomislila na Jacintino družino in na to, kaj prestajajo. Misel na to, da sva kriva za njeno dejanje, je grozljiva," je takrat povedala Mel, za katero so njeni prijatelji pozneje dejali, da tudi sama razmišlja, da bi si vzela življenje.

Komentarjev 1
  • kapibara 14:20 28.januar 2013.

    Sorči..kakor koli, imata SVOJ procenta obemenitve+krivice..ali kakr kdo, bo to že kdo imenoval..!!!Jast ga na tem področju nimam...