Magazin > VIP
140 ogledov

Odškodnina bo in pika!

Pika Božič Kontrec se je tudi zaradi poročanja medijev za približno tri leta uma Saša Despot
Poravnave med Piko Božič Kontrec in zastopnikom revije Nova ni bilo. Odškodnina bo, vprašanje je le višina.
“Kaj naj rečem, vse skupaj je nepotrebna potrata časa. Življenje gre naprej, na srečo se mi je v teh šestih letih zgodilo tudi marsikaj lepega,” je po koncu obravnave na sodišču povedala Pika Božič Kontrec.
Šest let se že namreč vleče pravda, s katero zaradi duševnih bolečin pevka zahteva dobrih 20 tisoč evrov za objavo dveh člankov v reviji Nova.

 

Odškodnina

20 tisoč evrov odškodnine zaradi duševnih bolečin zahteva Pika Božič Kontrec za objavo dveh člankov v reviji Nova.

Sporna višina
Sodnica Božena Novak je že dvakrat zavrgla njen zahtevek, češ da je šlo za nedopusten poseg v zasebnost, a da ni utrpela pravno priznanih duševnih bolečin. Višje sodišče je zadevo dvakrat vrnilo v sojenje, vrhovno sodišče pa je odločilo, da je utrpela duševne bolečine. Koliko bo Božič Kontrečeva iztržila, je tako v rokah sodnice, ki bo svojo odločitev sporočila pisno.

Jezna in prizadeta

“Prvi članek (objavljen oktobra 2003, op. a.) namiguje na to, da sem slaba mama in soproga, kar me je izjemno prizadelo in sem bila jezna,” je sodnici na odru za priče še enkrat pojasnila Božič Kontrečeva. Tisti čas se je izogibala znancem, prijateljem, saj je bila v dvomih, ali ji sploh verjamejo. Drugi članek, objavljen julija 2007, pa je sodu izbil dno, zato se je odločila za tožbo, je povedal njen odvetnik Zoran Korenčan.
“Drugi članek je govoril o intimnih odnosih z menedžerjem. Tu ni več šlo za to, kaj si o meni mislijo ljudje, temveč kaj si o meni mislita moja družina in soprog, zato je bila prizadetost še toliko večja,” je razložila pevka, ki se je za tri leta tudi na račun poročanja medijev umaknila z glasbene scene.

 
 

Članka sta me takrat izjemno prizadela, ogrožen je bil tudi moj zakon.

Pevka Pika Božič Kontrec

 
Ogrožen tudi zakon
Božič Kontrečeva tudi po šestih letih ni povsem ravnodušna: “Medijska hiša se očitno ni zavedala, kakšno škodo je povzročila. Lahko bi ostala sama, lahko bi mi razpadel zakon,” je še povedala in nadaljevala: “Eno leto in dlje je trajalo, da so mi moji bližnji spet začeli zaupati in verjeti, da lahko časopisi pišejo tudi laži.”
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.