Magazin > VIP
59 ogledov

Odtis dokaz, da je Simpson kriv?

Fuhrman je prepričan, da je Simpson kriv dvojnega umora. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Detektiv, ki je leta 1995 raziskoval umor žene O. J. Simpsona in njenega prijatelja, je v oddaji pri Oprah razkril nove dokaze, ki bi bili lahko ključnega pomena.

O. J. Simpsona, razvpitega nekdanjega ameriškega nogometnega zvezdnika, so leta 1995 obtožili, nato pa oprostili umora svoje nekdanje žene in njenega prijatelja. Detektiv Mark Fuhrman zatrjuje, da so preiskovalci spregledali dokaz, ki bi bil lahko ključnega pomena.

Gre namreč za krvav prstni odtis v hiši, kjer sta bila umorjena Nicole Brown in njen prijatelj Ron Goldman. Fuhrman je Oprah razkril, da sta s partnerjem dokaz našla na medeninasti kljuki.  „V svojem poročilu sem zapisal, da sem našel odtis, ki dokazuje, da se je storilec poškodoval. Toda mojega poročila nihče ni prebral,“ je povedal Fuhrman.

Detektiv je jezen zaradi malomarnosti preiskovalcev, ki so kljuko očistili, saj so mislili, da so dokaz že vzeli. Družina Brownove je najela ključavničarja, ki je kljuko zamenjal, Fuhrman pa je po 15 letih še vedno prepričan, da je Simpson kriv. „Verjetno ni imel namena ubiti dve osebi. Toda kljub temu obstajajo dokazi, ki dokazujejo, da je to storil. Simpson je že prej zalezoval svojo ženo. Vedel je za njeno razmerje z Ronom. Ko je bila Nicole prepričana, da je sama doma in jo je obiskal Ron, je Simpson vedel za to,“ pravi Fuhrman.  

Kljub vsem dokazom je sodišče Simpsona oprostilo vseh obtožb, Fuhrman pa meni, da bi omenjeni dokaz spremenil rezultate sojenja.

O. J. Simpson se trenutno nahaja v zaporu zaradi oboroženega ropa, napada z orožjem in ugrabitve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.