Magazin > VIP
110 ogledov

Odvetniki jo svarijo pred posledicami

Madeleine Žurnal24 main
Se švedska princesa Madeleine zaveda posledic, ki lahko nastanejo v primeru ločitve?

Švedska princesa Madeleine želi na vsak način roditi v ZDA, kjer z možem Chrisom O'Neillom živita. Odvetniki pa opozarjajo na pasti, ki jo lahko doletijo v primeru ločitve. Gre predvsem za težave, ki se lahko pojavijo med dogovarjanjem o skrbništvu nad otrokom, ki se bo zelo kmalu rodil.

Če se starša ne moreta dogovoriti, odloča sodišče

Maddy bo hčerko povila v New Yorku, kar pomeni, da bo o usodi naraščaja v primeru umazane ločitve odločalo tamkajšnje sodišče, ki bo pri svoji odločitvi upoštevalo le dobrobit otroka. "Starša lahko podpišeta nešteto pogodb in dogovorov. Sodišče bo upoštevalo le pravice otroka, o katerih starša ne moreta odločati," razlaga odvetnik Christian Thier, strokovnjak na področju ameriškega prava.

A to še ni vse. Boji za skrbništvo lahko trajajo celo večnost, tudi štiri leta. To pomeni, da njuna hčerka v tem času ne bi smela zapustiti ZDA, če tega ne bi dovolil očka Chris.

Držimo pesti, da se tovrstne težave ne bodo zgodile in da bosta Maddy in Chris večno tako srečna, kot sta v tem trenutku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.