Magazin > VIP
61 ogledov

Ogorčenost zaradi načina poročanja o smrti Georga Michaela

George Michael, žalovanje pred domom EPA
Na Hrvaškem odmeva poročanje javne televizije HRT o smrti britanskega pevca Georga Michaela. Skoraj celotni prispevek, ki so ga objavili v dopoldanskih poročilih, je posvečen temu, da je bilo pevčevo življenje "prežeto z alkoholom, drogo in homoseksualnostjo".

George Michael je leta 2004 objavil svoj prvi dokumentarni film "A Different Story", v katerem govori o svojem življenju od šolskih dni naprej. Vključuje številne njegove vzpone in tudi padce. Ko so na hrvaški javni televiziji spomnili na ta dokumentarec, so predvsem izpostavili spolno usmerjenost pevca, ki je sicer po vsem svetu prodal več kot 100 milijonov plošč.

Velik del hrvaške javnosti je ogorčen, izpostavljajo, da je HRT "očitno izpolnil krščansko dolžnost". Ne glede na to, da gre za enega najbolj uspešnih in priljubljenih glasbenikov zadnjih desetletij, o katerem dan po njegovi smrti z vsega sveta prihajajo spoštljive besede, je HRT izpostavljal predvsem njegove aktivnosti, ki nimajo z njegovim ustvarjanjem prav nobene povezave.

Homoseksualnost sprva prikrival

George Michael je svojo spolno usmerjenost dolga leta prikrival; leta 2007 je v obširnem ontervjuju za Radio 4's Desert Island Discs povedal, da je bil razlog v tem, da si je želel zaščititi svojo mamo. Preveč jo je skrbelo zaradi aidsa in žrtev, ki jih je zahteval ta virus.

V intervjuju je sin emigrantov s Cipra priznal, da se je zaradi skrivanja svoje homoseksualnosti počutil "goljufiv" in da je bilo dejanje leta 1998, ko je bil prijet zaradi nagovarjanja na seks na javnem stranišču v Los Angelesu verjetno podzavestno namerno dejanje. Priznal je še, da bi bil - v kolikor bi svojo usmerjetnost priznal prej - verjetno srečnejši.

PREBERITE TUDI

Sožalja z vsega sveta

"Jaz, njegovi ljubljeni, svet glasbe in ves svet. Za vedno ljubljen," je sporočil Andrew Ridgeley, ki je kot član dueta Wham! z Michaelom zaslovel v 80. letih prejšnjega stoletja. Skupaj sta ustvarila številne hite, od Club Tropicana do Careless Whisper, zdaj že zimzelena božična uspešnica pa je postala Last Christmas.

Britanski pevec Elton John je medtem na družbenem omrežju Instagram zapisal, da je globoko pretresen. "Izgubil sem ljubega prijatelja - najbolj prijazno, najbolj velikodušno dušo in izjemnega umetnika. Moje srce gre k njegovi družini in vsem njegovim oboževalcem," je po poročanju STA še poudaril.

Sožalje ob smrti glasbenika, ki je v 90. zaslovel tudi kot solist, pa je izrazil tudi Boy George. "Bil je tako ljubljen in upam, da je to vedel, saj se danes žalosti ne da opisati z besedami. Pretresljivo," je zapisal. "Kako lep glas je imel. Njegova glasba bo živela naprej kot oporoka njegovemu talentu. Ne morem verjeti, da je odšel," je dodal po poročanju BBC.

"2016 - izguba še ene nadarjene duše. Vsa naša ljubezen in vse naše sočutje družini Georgea Michaela," pa je na svoji uradni spletni strani zapisala skupina Duran Duran, ki je ustvarjala v istem času kot Wham!

Ameriška pevka Madonna je medtem na Instagramu zapisala, da "nas je zapustil še en velik umetnik". Sožalje pa je izrazil tudi kanadski rocker Bryan Adams. "RIP George Michael. Ne morem verjeti. Neverjeten pevec in čudovit človek, mnogo prezgodaj nas je zapustil," je na Twitterju zapisal Adams.



Britanski pevec je velik uspeh dosegel tudi kot solist z albumom Faith. Prodan je bil v večmilijonski nakladi, zelo uspešen pa je bil tudi Listen Without Prejudice Vol. 1. Dobil je tudi tri nagrade Britt in dva Grammyja, navaja BBC.

Komentarjev 12
  • glicinija 10:09 28.december 2016.

    Delovci se redijo na nesrečah in ločitvah, poglejte današnje Slov. novice

  • krtmen1 13:46 27.december 2016.

    "da je bilo pevčevo življenje "prežeto z alkoholom, drogo in homoseksualnostjo". "Torej ni bilo. So se zmotili, ali kaj?

  • krtmen1 13:45 27.december 2016.

    Cerar trenutno dela škodo državi Sloveniji in njenim davkoplačevalcem. In to je edino pomembno. Koketira pa vsak mesec z drugo in jim potem rihta službe v javnem sektorju. O vrednotah pa raje ne bi.