Magazin > VIP
7 ogledov

Okradli Lady Gaga in Justina Timberlaka

Gaga je trenutno v zvezi z menedžerjem Lucom Carlom.  (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Dva nemška hekerja sta vdrla v računalnik Lady Gaga, Justina Timberlaka in še 50 drugih zvezdnikov ter ukradla neobjavljene pesmi, intimne fotografije in druge podatke.

Sedemnajstletnik iz Duisburga in 23-letnik iz mesta blizu Wessela sta vlomila v računalnike 50 zvezdnikov in downloadala na stotine dokumentov, vključno z glasbo, podatki o kreditnih karticah, elektronskimi naslovi in fotografijami.

Med intimnimi fotografijami, ki sta jih ukradla, je tudi fotografija gole pevke Ke$he med seksom. Vendar izsiljevanje ni obrodilo sadov. Sta pa zaslužila s prodajo še neobjavljenih pesmi prek interneta. Tožilci so mnenja, da so bile ravno te njun glavni namen, saj je znano, da se dá s tem veliko zaslužiti.

Domnevni zločin je prišel na plan, ko so oboževalci pevko Kelly Clarkson opozorili na njeno še neobjavljeno glasbo, ki je bila na razpolago na internetu. Pevka je vložila policijsko prijavo, v iskanje storilcev pa je bil vpleten celo FBI.

Po navedbah nemške policije hekerja nista naredila nič spektakularnega, temveč sta bila za to dejanje potrebna le vztrajnost in vnos preprostih trojanskih virusov v računalnike zvezdnikov.

Fanta naj bi kriminalna dejanja že priznala.

Sven Kilthau-Lander, ki skrbi za odnose z javnostmi pri Universal Music in je odgovoren za oglaševanje zvezd, kot sta Lady Gaga in Rihanna, je za lokalni časopis povedal: "Res je zastrašujoče. Nikjer se ne moreš počutiti varnega."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.