Magazin > VIP
46 ogledov

Okrogle obletnice

Elvisov grob nikoli ne sameva. Žurnal24 main
Letos mineva 45 let od smrti Marilyn Monroe in 30 let od smrti Elvisa Presleyja in Charlija Chaplina.

Letos bi Marilyn Monroe praznovala 81. rojstni dan. Mnogi se sprašujejo, kako bi se njeno življenje odvijalo, če se ne bi končalo tistega avgustovskega jutra. Ugibamo lahko, a dejstev ne moremo spremeniti. Isto se mnogi sprašujejo o kralju rock'n'rolla Elvisu Presleyu. Ostanejo nam le spomini na njihova življenja in delo.

Marilyn še vedno buri duhove
Letos je minilo 45 let od smrti Marilyn Monore. Njen status seks simbola je po vsem tem času še vedno živ. Žive pa so tudi teorije o njeni smrti. Mnogo ljudi se ne more sprijazniti z dejstvom, da je Marilyn storila samomor.


Joe Di Maggio, bivši mož Marilyn Monroe, je skrbel, da so bile na njenem grobu vsak dan rože. © AFP

 
Petega avgusta 1962 so jo našli mrtvo v njenem stanovanju in njeno smrt označili kot samomor. Zaradi nekaterih vprašanj, ki se porajajo o okoliščinah in časovnem sosledju dogodkov, nekateri verjamejo, da je bila igralka umorjena. Nekatere teorije v njeno smrt vpletajo tudi Johna in Roberta Kennedyja, ki naj bi bila njena ljubimca.

Romanje v Graceland
Trume oboževalcev so se napotile v Graceland, saj je minilo 30 let od smrti kralja rokenrola. Elvis Presley je umrl leta 1977 star 42 let. V kopalnici ga je našla njegova takratna spremljevalka Ginger Alden. Smrt naj bi povzročil masiven srčni napad, ki je bil posledica povečanega srca in zlorabe drog. Tako kot za Marilyn so tudi za Elvisa mnogi prepričani, da se je pevec na vrhuncu slave umaknil iz javnosti in da živi preprosto življenje nekje v samoti.

Charlie Chaplin

Chaplina poznamo vsi. ©AFP

 
Pred tridesetimi leti je svet prizadela še ena izguba. Po dolgi bolezni je v spanju umrl Charlie Chaplin. Chaplin, ki se je rodil v Londonu, je zaslovel z likom potepuha. Nepozaben je njegov film Veliki diktator iz leta 1940, v katerem je pokazal svoje nasprotovanje diktaturi Adolfa Hitlerja. Chaplin je bil poročen štirikrat. Najdlje je bil poročen z Oono, hčerko ameriškega dramatika Eugena O'Neilla, s katero je imel osem otrok. Oona se je odpovedala svoji karieri filmske igralke in skrbela za šestintrideset let starejšega moža do njegove smrti.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.