Magazin > VIP
5133 ogledov

Olimpijska prvakinja joče za trenerjem: "Še vedno mi daje nasvete“

Ricarda Funk Profimedia
Nemka Ricarda Funk, nova olimpijska prvakinja v kajaku na divjih vodah, solza ni skrivala.

Stefan Henze | Avtor: Epa Epa
"Ne morem verjeti, preprosto ne morem verjeti. To je fantastično, mega. Tega si še v sanjah nisem predstavljala. Noro,“ je bila po zmagi na olimpijskih igrah presrečna nemška kajakašica na divjih vodah Ricarda Funk, ki pa ji je trenutek sreče skalil spomin na pokojnega trenerja Stefana Henzeja, ki je umrl leta 2016 med olimpijskimi igrami v Braziliji.

Henze je v taksiju doživel hudo prometno nesrečo. Zdravniki so se več dni borili za življenje 35-letnika. Umrl je v Riu v krogu svoje družine, ki je po nezgodi hitro pripotovala v Brazilijo.  

Ko so Funkovo po zmagi povprašali o trenerju, so jo oblile solze. 29-letnica je bila dolgo časa tiho, nato pa povedala: "Je globoko v mojem srcu. Vedno se je peljal z mano. Med vsakim treningom, med vsako tekmo. In še vedno mi daje nasvete.“

Funkove pred petimi leti ni bilo na igrah in je dramo okoli svojega trenerja spremljala od daleč. Tudi tokratne olimpijske igre so zanjo čustveno zelo obremenjujoče, saj so Nemčijo pred kratkim prizadele uničujoče poplave. "Strašno je bilo gledati posnetke. Sočustvujem. Moje mesto Ahrweiler je močno, skupaj smo še močnejši. Držim pesti, da to skupaj prestanemo.“


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.