Magazin > VIP
13 ogledov

Oliver Stone obtožen protisemitizma

Stone se je za svoje izjave že opravičil. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Center Simona Wiesenthala je obtožil izjave režiserja Oliverja Stona in ga označil za "še enega papagaja v protisemitskem zboru".

"Zaradi judovske prevlade nad mediji, ki onemogoča objektivno polemiko o holokavstu. Oni so na vrhu vsake zgodbe, so najmočnejši lobi v Washingtonu," je režiser Oliver Stone odgovoril na vprašanje, zakaj je v svoji novi dokumentarni seriji toliko prostora namenil holokavstu.

Abraham Cooper, eden izmed voditeljev Centra Simona Wiesenthala v Los Angelesu, je ob režiserjevi izjavi izrazil upanje, da bo "neodgovoren in škandalozni govor Oliverja Stona naletel na kritike njegovih kolegov iz zabavne industrije". Odzvala se je tudi ameriška judovska organizacija ADL, ki pravi, da je v Stonovi izjavi polno starih stereotipov o judovski prevladi in vplivu.

Stone se je po nedeljskem intervjuju že opravičil. "Judje ne nadzirajo medijev ali katere koli druge industrije. Resnica je, da je holokavst še vedno zelo pomembna in aktualna tema, o kateri moramo ljudi še naprej informirati," je režiser zapisal v opravičilu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.