Magazin > VIP
52 ogledov

Omar: Ponudba je bila nespoštljiva

Omar Naber Janez Marolt
Omar Naber o "nespoštljivi ponudbi": "Ponudniku se je zdelo samoumevno, da bom prišel zastonj. Zmotilo me je samo to."

Pevec Omar Naber je na Facebooku objavil povpraševanje, ki mu je kar malce dvignilo pritisk. "No, toliko smo danes cenjeni slovenski glasbeniki in izvajalci. ''Zdravo, midva sva se srečala, ko ste prišli v Artiče na dobrodelni karitas koncert, tokrat pa ima eno prošnjo moja prijateljica. Njen mož letos praznuje 40. rojstni dan in je velik fan od Bon Jovija. Zanima jo, če bi bili vi pripravljeni pripraviti to presenečenje - in sicer zapeti njegovo pesem It's my life. Lokacija - Krško, petek, 23. 1., od 18.30 dalje. Dobili bi večerjo in za potne stroške. Kaj pravite?'”

Omar je za Žurnal24 povedal, da se zabave ni udeležil, ker "je bila ponudba nespoštljiva". "Prošenj za dobrodelne in zastonjkarske nastope je ogromno. Na dobrodelne se vedno odzovem, če gre za dober namen in če imam le čas. Nikoli ne igram zaradi denarja, a tokrat se je ponudniku zdelo samoumevno, da bom prišel zastonj. Zmotilo me je samo to,“ je za nas še povedal Omar in dodal, da ga tovrstne prošnje niti ne jezijo več, ker jih je ogromno. "Jezi me samo to, da je naš posel manj spoštovan od katerega koli drugega. Nikomur niti na pamet ne pade, da bi poklical čistilni servis in jim v zameno za storitev ponudil povračilo potnih stroškov. To se dogaja samo v glasbenem poslu.”

Omar meni, da se v Sloveniji domačo glasbo in glasbenike v povprečju ceni manj kot drugje. "To se ne dogaja samo v Sloveniji, ampak v vseh manjših državah po svetu,“ pravi simpatični pevec, ki tudi poudarja, da denar ni na prvem mestu. "Z veseljem pridem nastopat kamorkoli in za kogarkoli. Vedno sem vesel povabila in kot sem že povedal, denar ni na prvem mestu. Igram zato, ker to počnem najrajši in sem vesel, če lahko to delim z ljudmi. Takih nastopov je ogromno in se jih nikoli, nikoli ne branim. Pričakujem samo kanček spoštovanja od naročnika, to je vse.“

Komentarjev 5
  • mihatirs 18:22 31.januar 2015.

    Dal bi mu še 5evrov na uro pa je...da nau zastonj zapel en cel komad!

  • ljimonad 14:07 31.januar 2015.

    kekc, namest da bi bil srečen da ga sploh kdo hoče poslušat, sedaj še moralizira. ha, ha ha

  • Ferluci 10:05 31.januar 2015.

    Pusti ga, tip ve, da je izrodek. Ima pa duševne težave.