Magazin > VIP
43 ogledov

O'Neala tožijo zaradi Farrahinega portreta

Farrah Fawcett, Ryan O'Neal Žurnal24 main
Ryan O'Neal se je znašel na zatožni klopi, ker naj bi imel v lasti Warholov portret preminule Farrah Fawcett, ki pa naj bi po oporoki pripadal univerzi v Teksasu.

Odvetniki teksaške univerze so vložili tožbo zoper igralca Ryana O'Neala, ki naj bi si prisvajal delo Andyja Warhola, portret svoje dolgoletne partnerice Farrah Fawcett, in od sodišča zahtevajo, da mu odredi predajo le-tega. Slika je ena od dveh, ki jih je pop umetnik ustvaril s Charliejevim angelčkom, vredna pa naj bi bila 30 milijonov dolarjev. Na univerzi namreč trdijo, da jo je Farrah v svoji oporoki zapustila njim. Medtem pa svojemu dolgoletnemu ljubimcu ni zapustila ničesar.

O'Nealov tiskovni predstavnik je tožbo označil za "popolnomo absurdno", to pa podkrepil z utemeljitvijo: "Prijateljstvo Ryana O'Neala z Andyjem Warholom se je začelo deset let, preden je srečal Farrah Fawcett. Ko je Ryan spoznal Andyja s Farrah, se je gospod Warhol odločil naslikati dva njena portreta, enega za gospo Fawcett in enega za gospoda O'Neala." Vendar pa je Ryan zadovoljen, da bo lahko dokazal svoj prav na sodišču.

Farrah, ki je junija 2009 v starosti 62 let izgubila bitko z rakom, je zapustila svojo celotno umetniško zbirko teksaški univerzi, ki jo je sama obiskovala v 60. letih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.