Magazin > VIP
89 ogledov

Oriana od TV3 ni dobila plačila

Oriana Girotto TV3 Medias
Oriano Girotto jezi neplačevanje delodajalcev; pravi, da se to dogaja vsem, 'ta tečna' pa izpade le ona.

Oriana Girrotto se je na družabnem omrežju Facebook pritožila nad tem, da ji na TV3 Medias niso plačali celotnega zneska za vodenje prve sezone oddaje Sol in poper, lepa voditeljica pa pravi, da je težava veliko širša: "Na živce mi gre, da ni novica to, da se to dogaja vsem. Nisva samo jaz in Jasna Kuljaj tisti, ki ne dobiva plačano in sva 'ta tečni'. V celotnem medijskem prostoru je kup ljudi, ki ne dobivajo plačila. Vprašanje je, kam gre ves ta sponzorski denar, kam gre ves denar, ki ga RTV plačuje država, plus naročnina, ki jo plačujemo državljani. Ne razumem, zakaj se kar naprej vrstijo nove televizije, kljub temu, da ne plačujejo delavcev. Neki zaslužek mora biti. Tu zaslužijo oni, samo poglejte, kakšne avtomobile vozijo. O tem je treba govoriti. To je revolucija. Ni revolucija to, da greš pred parlament in uničiš tista okna. Vsak delavec naj se obrne proti svojemu tajkunu, edino tako bomo spremenili stvari."

"Podpirajmo tajkune še naprej"

Oriana pravi, da je tovrstnih zgodb že vajena, zato ve, kako ukrepati. "Ukrepala sem tako, da so mi polovico plačila, ki so mi ga dolžni, že izplačali. Že če spregovoriš na Facebooku, ti takoj plačajo. To se ni zgodilo prvič, dogaja se vsem, v vsakem podjetju. Enako sem naredila za Raščana, dala sem na Facebook, naslednji dan sem že dobila plačano. Nato pa sledijo komentarji, da sem jaz kriva in tista 'ta tečna'. Podpirajmo tajkune še naprej in nič ne bomo naredili za to, da se take stvari ne bodo več dogajale," pravi in dodaja, da so krivi delodajalci in ne država:

"To se dogaja vsem, saj si vsak delodajalec, vsak podjetnik to dovoli. Dokler Slovenci ne bomo držali skupaj in res videli, kje je težava, se ne bo nič spremenilo. Vendar v Sloveniji se ne bo nikoli nič spremenilo, taka je slovenska mentaliteta. Tisti, ki imajo svojo plačico, 800 evrov na mesec, se sprašujejo, zakaj tečnarim, če imam tako ali tako polno rit vsega, ko pa oni ne bodo dobili, se bodo pa obrnili proti parlamentarcem, zakaj imajo oni take plače. Ni problem v tem, obrni se le proti svojim delodajalcem. Jaz od tega živim, in če zahtevam svoje plačilo, se mi ne zdi, da sem tečna."

Ni izstavila fakture

Da voditeljica ni prejela plačila za svoje delo, so potrdili tudi na TV3 Medias, krivdo pa pripisali Oriani: "Oriana ima z našo hišo pogodbo, po kateri je upravičena do honorarja, za katerega izstavi tri fakture. Prvi dve fakturi sta plačani, tretjo pa smo prejeli v petek, 26. 4. 2013 (v prilogi del računa, saj preostalo smatramo za poslovno tajnost). Po računu je tudi razvidno, da je kar čudno dolgo potoval in prav za praznike prispel, pričakuje pa se takojšnje plačilo. Tako je stanje, če kdo trdi drugače, naj to posreduje nam in ne medijem."

Oriana na to odgovarja: "Naj se zagovarjajo, kakor se želijo, tudi prej so s plačilom zamujali en mesec in pol. Ta faktura je bila poslana že mesec prej. Jutri bom poslala še eno; bomo videli, če bo pojutrišnjem plačano."

Komentarjev 7
  • Christian Slo 14:30 07.maj 2013.

    TV3 Medias že ko vidiš njihov program te prime na WC

  • heavyd 10:46 07.maj 2013.

    BRAVO ORIANA! Prvi, ki si je v tej smrdeči državici upal povedat naglas za kaj gre!! Ljudje, če se ne odzovemo, same sebe obsodimo na tlačanstvo! Vsak bi moral takoj zarjovet da se mu ne plača poštenega honorarja. VSAK. Vedeti ...prikaži veči moramo, da vsako urico dneva ko za nekoga delaš ima ta nekdo nekaj od tega in če tebi ne plača je tako kot da bi ti kradel.

  • Oseba_ 10:11 07.maj 2013.

    Kot prvo; kakšna pa je na tej sliki ?!? Kot drugo, te " oddaje " niso zaradi ljudi, ampak zaradi položnic oseb, ki imajo te " oddaje ", kot tretje , sploh me ne zanima,ima že dosti let, ima otroka, ...prikaži več je mati,sama mora vedet kako in kaj.