Magazin > VIP
7 ogledov

Ormož underground: obiščem vinsko klet

1/2
Žurnal24 main
Potepam se po jeruzalemsko-ormoškem vinorodnem koncu Slovenije. V vinski kleti Jeruzalem Ormož sem se zabaval kot že dolgo ne.

Hej, družba! Medtem ko berete dotične vrstice, sam veselo raziskujem in se potepam po jeruzalemsko-ormoškem vinorodnem koncu Slovenije. Danes sem bil povabljen v vinsko klet Jeruzalem Ormož in sem se zabaval kot že dolgo ne!

Najprej so mi predstavili, kako izgleda celoten proces stiskanja grozdja in nato proces, ki spremeni mošt v vino, in ogromne sode, pred katerimi izgledaš kot mali palček. Svojega priimka nisem zatajil, saj sem hitro potrkal po enem od njih, a me je sommelier Robert opozoril, da naj tega ne počnem. Vino namreč miruje! Opa! Pa sem hitro stekel do največje cisterne v kleti in kar splezal vanjo! Noro doživetje!

Sledil je ogled arhivske kleti, kjer so shranjena vina, starejša od mene, najstarejši je imel letnico 1956! Škoda, da tega vina nismo smeli okusiti, a smo se kasneje oglasili v laboratoriju, kjer nam je prijazna gospa ponudila vino, ki je bilo sicer malo mlajše, a še vedno starejše od nas. Pil sem zgodovino! Na koncu pa sem na dvorišču srečal še gospoda z viličarjem, ki me je s svojo mašino dvignil več kot 10 metrov visoko. Akcija!!!!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.