Magazin > VIP
1368 ogledov

Oskarjevec stisnil rep med noge

Casey Affleck Profimedias
Caseyja Afflecka ne bo ...

Igralec Casey Affleck bi moral na letošnjih oskrajih podeliti kipec za najboljšo igralko, a je svoj prihod odpovedal. O svoji odločitvi je že obvestil Akademijo. "Njegovo odločitev pozdravljamo, saj želimo, da je fokus vseh na šovu in filmih leta,“ so sporočili.

Na spletu se je sicer pojavila peticija, ki je zahtevala, da igralca letos ne spustijo na oder. Podpisalo jo je že več kot 20 tisoč ljudi.

Affleck je bil lani nagrajen za svojo vlogo v filmu Manchester by the Sea. Že pred podelitvijo so na igralca letele obtožbe o spolnem nadlegovanju. Leta 2010 sta ga zaradi neprimernega vedenja med snemanjem filma I'm Still Here tožili 54-letna Amanda White in 40-letna Magdalena Gorka. Slednja je povedala, da jo je izkušnja z igralcem travmatizirala, Whitova pa je dejala, da je bila vsak dan izpostavljena spolnemu nadlegovanju ekipe. Med nadlegovalci je bil tudi 42-letni zvezdnik, ki naj bi ostale moške spodbujal k neprimernim komentarjem.

Nerodno, nerodno ...

Afflecku je oskarja lani predala Brie Larson, ki se že več let zavzema za žrtve spolnega nasilja. Da ji ni bilo do srečanja z zmagovalcem, ji je pisalo na obrazu. Kipec mu je izročila precej brezvoljno, pa tudi zaploskala mu ni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.