Magazin > VIP
94 ogledov

Oto imeli za čarovnico

ota roš
1/12
Osebni arhiv
Priljubljena voditeljica POP Ina Ota Širca Roš je s soprogom obiskala Sumatro. Med drugim sta nekaj dni preživela v divjini z družino plemena Mentawajcev.

Ota je za Žurnal24 povedala, da z Borutom vsaj enkrat na leto izbereta oddaljen kraj, kjer se družita "z drugače mislečimi in drugače živečimi“. "To je najboljši odklop. Prebudiš se, saj na svoj svet začneš gledati drugače,“ pravi Ota, ki se je tokrat podala na Sumatro.

Prvi del dopusta je z možem preživela na otoku Siberut, kjer sta nekaj dni prebila pri družini plemena Mentawajcev. "Nekatera plemena tega otoka še vedno živijo v džungli in brez zunanjih vplivov. Lovijo svojo hrano, pripravljajo puščice, hranijo kokoši, nabirajo črve … Tam ni nobenega signala, popolnoma si odrezan od sveta,“ je razkrila Ota in dodala, da so se tamkajšnji prebivalci na moč čudili stvarem, ki se nam zdijo popolnoma samoumevne. "Dvakrat na dan so z odprtimi usti opazovali Boruta, kako si je vstavljal oziroma odstranjeval leče. Mene pa so imeli za čarovnico, ko sem v vodo vrgla multivitaminsko šumečo tableto. Ker so se bali, da jim bo zavrelo telo, saj je sama od sebe 'zavrela' voda, jo je moral najprej poskusiti šaman. Midva sva se jim zdela verjetno bolj čudaška kot oni nama.“

Ota se je sicer najbolj čudila nekaterim tamkajšnjim verovanjem. "Če otrok med porodom umre, to po njihovem verovanju pomeni, da je mož ženo varal. Če umre žena, pa pomeni, da je ona varala njega. To je zanje dejstvo. Neka ženska mi je razložila, da je bil za njenega moža usoden mozolj na vratu. Tega je po njihovem mnenju dobil, ker se je pretvarjal, da je šaman, da bi ga ženske objemale, kar sicer ne smejo. Samoumevno jim je, da je umrl, ker je prevarant in ne zaradi infekcije. To me fasciniralo,“ pravi Ota, ki pa več kot pet dni v divjini ne bi zdržala. "Mi nismo navajeni posedanja. Saj je lepo in osvobajajoče, ampak pet dni je bilo čist dovolj, da spoznamo njihovo življenje in teme, o katerih se pogovarjajo. Veliko na primer obrekujejo, tako da se v tem ne razlikujejo od nas.“

Ličinke z okusom po kostanju

Oti in Borutu v čast so pripravili pojedino, na katero pa se je bilo treba navaditi … "Tri mesece se ukvarjajo z drevesom, da bi v njem zrasle ogromne ličinke, ki jih nato postrežejo ob pomembnih priložnostih. Od gosta zato pričakujejo, da bo te ličinke pojedel, saj gre za veliko čast. Ko odmisliš, kaj ješ, je bilo prav dobro. Podobno je bilo sladkemu kostanju,“ je za nas še povedala simpatična svetlolaska in dodala, da z Borutom na srečo nista imela nobenih prebavnih težav.

Komentarjev 2
  • svašta 08:00 08.januar 2015.

    kolk je ta ženska antipatična!! tudi videti je ne morem, niti na tv, niti v živo, niti kje drugje. se je spomnim par let nazaj pred top-om v lj k je vsa zalimana pri vip vhodu na stopnicah sedela pa ...prikaži več jokala...vsi okoli nje pa: ota kaj je, kaj je?? ja halooo? pozornost rabi ta avša!!!!

  • Mrcina 15:06 07.januar 2015.

    Jooj..Ota...vsa čast ti, da si spravila te ličinke po grlu. Jaz jih sigurno ne bi :)