Magazin > VIP
26 ogledov

Otroci okrasili Buckinghamsko palačo

Buckinghamska palača
1/7
EPA
Buckinghamsko palačo bodo vse do danes ponoči prekrivali samoportreti otrok in kraljice Elizabete II. Umetnine je prispevalo več kot dvesto tisoč otrok.

Projekcije britanske zastave, kraljičinih portretov in samoportretov, ki so jih naredili otroci, so Buckinghamsko palačo krasili od 19. aprila, s prikazovanjem pa bodo zaključili danes zvečer. Z velikansko umetnino so želeli počastiti diamantno obletnico kraljice Elizabete II in londonske olimpijske igre. V palačo je za prikazovanje umetnin usmerjenih kar 24 projektorjev, ki prekrivajo celotno fasado kraljičinega domovanja. "Seveda smo morali za kaj takšnega najprej dobiti odobritev njenega visočanstva, a moram dodati, da je bila navdušena nad idejo in samo projekcijo," je dejal organizator projekcije, Jeremy Newton.

Samoportrete so prispevali tudi Adele, Jamie Oliver in Cliff Richard, njihove stvaritve pa bo moč kupiti tudi na dražbi, ki se bo odvijala 3. maja preko spleta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.