Magazin > VIP
19 ogledov

Padec je bil usoden

1/17
Žurnal24 main
Igralka Natasha Richardson, ki se je v ponedeljek poškodovala na smučanju v Kanadi, je za posledicami nesreče v sredo zvečer v newyorški bolnišnici umrla.

Britanska igralka Natasha Richardson, žena Liama Neesona in hči Vanesse Redgrave, je po na videz nedolžnem padcu na smučišču za začetnike umrla zaradi hude poškodbe možganov.

Natasha je padla med zasebno uro učenja smučanja na kanadskem smučišču Mont Tremblant v Quebecu. Vozila je na progi za začetnike in najverjetneje na glavi ni nosila čelade. Po padcu je dejala, da se počuti dobro, a ji je osebje vseeno svetovalo obisk zdravnika. Približno uro po dogodku je potožila nad hudim glavobolom, zaradi česar so jo odpeljali v bolnišnico.

 
 

Polovico življenja sem se trudila znebiti se oznake hči Vanesse Redgrave, zdaj pa se moram znebiti oznake žena Liama Neesona.

Natasha Richardson

 
Igralkin mož je po prejetju novice takoj odpotoval s snemanja filma v Torontu in ob njej preživel njena zadnja dva dneva. V upanju, da bi ji nevrokirurgi v New Yorku lahko pomagali, so jo prepeljali v eno izmed tamkajšnjih bolnišnic. Kljub dobri oskrbi igralki ni bilo pomoči.

Ob njeni postelji so bili vse do zadnjega mož Liam, sinova Michael in Daniel ter mati Vanessa. "Liam, njegova sinova in celotna družina so šokirani in obupani zaradi tragične smrti svoje ljubljene Natashe. Iz srca so hvaležni za vso podporo, ljubezen in dobre želje," je v izjavi za javnost povedal Neesonov tiskovni predstavnik Alan Nierob.

Liam Neeson in Joely Richardson, sestra pokojne Natashe, zapuščata newyorško bolnišnico kmalu za tem, ko so objavili novico o igralkini smrti. © AP

 
Navduševala na odrskih deskah
Rodila se je leta 1963 igralki Vanessi Redgrave in režiserju Tonyju Richardsonu . Proslavila se je kot odlična gledališka igralka. V svoji karieri je osvojila nagrado tony za vlogo v muzikalu Cabaret in nastopila v več filmih.

Leta 1994 se je poročila z igralcem Liamom Neesonom. Spoznala sta se, ko sta nastopala v isti predstavi, kasneje pa sta združila moči še v filmu Nell. "Nikoli si nisem mislil, da se bom kdaj pripravljen poročiti," je nekoč dejal Neeson. Zakoncema sta se rodila dva sinova, danes 13-letni Michael in 12-letni Daniel.

Igralka je bila tudi odlična kuharica. Nedavno se je pojavila v oddaji Top Chef kot gostujoča sodnica. "Skupni obrok doma in pogovor o tem, kako smo preživeli dan, sta zelo pomembna," je dejala ob neki priložnosti.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.