Magazin > VIP
11145 ogledov

Padec velike športne zvezde: Igralcu se ne sme več približati

jan ulrich
Športnika so v Španiji aretirali.

Nekdanjega nemškega profesionalnega kolesarja Jana Ullricha so na Majorki aretirali. Policijo je poklical nemški filmski zvezdnik Til Schweiger.

Kaj se je zgodilo?

Schweiger pravi, da se s 44-letnim Ullrichom poznata že dve leti. Na španskem otoku sta soseda. Njun odnos je bil do zgodnjega petkovega večera odličen. "Moja vrata so bila zanj vedno odprta," je igralec povedal za Bild an Sonntag in dodal, da se je nekdanji športnik v zadnjem času zelo spremenil.

Ullrich je v petek vdrl na igralčevo posestvo. "Skočil je čez ograjo, a tega nismo videli, saj smo v hišici ob bazenu gledali glasbeni video. Z metlo je napadel mojega prijatelja," trdi igralec, ki je takoj poklical policijo, saj se je Ullrich, ki ima že dalj časa težave z alkoholom in drogami, menda obnašal zelo agresivno.

jan ulrich | Avtor: Profimedia Profimedia


Ullrich je moral v soboto pred sodnika, ki je odločil, da se Schweigerju ne sme več približati. Nekdanji kolesar je že na prostosti.

Schweiger je poznal Janove težave z odvisnostjo in se z njim poskušal večkrat pogovoriti. "Rekel sem mu, da ima kot oče odgovornost, da dočaka čim višjo starost in da ga njegovi otroci potrebujejo in ljubijo." Ne samo Schweiger, Ullrichu so poskušali pomagati tudi drugi prijatelji in ga prepričati, da se čim prej odpravi v kliniko za odvajanje od odvisnosti.

jan ulrich | Avtor: Profimedia Profimedia
Ullrich je junija potrdil, da ga je zapustila žena Sara, s katero je poročen od leta 2006. Par ima dva sinova. "Upal sem, da se bo Sara vrnila. Šest mesecev se nisem pritaknil alkohola, od velike noči dalje pa spet pijem," je bil o svojih težavah odkrit nekdanji zmagovalec kolesarske dirke Tour de France, ki se sicer lahko pohvali tudi z olimpijskim zlatom. 

Komentarjev 2
  • perhan63 09:19 06.avgust 2018.

    v kolesarstvu imajo vsi težave z drogami..sej jih skoz filajo...pol pa nehajo, pa evo..spet drogica k brez ne zdržijo