Magazin > VIP
26676 ogledov

Patrick Swayze: To so bile njegove prve besede, ko je izvedel, da ima raka

Lisa Niemi Patrick Swayze FameFlynet
Kmalu bo minilo 15 let od smrti igralca Patricka Swayzeja.

14. septembra mineva 15 let od smrti Patricka Swayzeja. Zvezda filma Umazani ples je umrla za rakom trebušne slinavke v starosti 57 let. Vdova Lisa Niemi je sedaj spregovorila o njegovem boju s to hudo boleznijo. V podkastu "Amy and T.J." je Lisa Niemi razkrila igralčeve prve besede po diagnozi. "Ko je izvedel, da ima raka trebušne slinavke, se je obrnil k meni in rekel: 'Mrtev sem." O raku trebušne slinavke takrat še ni vedela veliko, mož pa je takoj prepoznal, kako resno je njegovo stanje. Zdravnik mu je tudi priporočil, naj vse osebne stvari uredi čim prej.

Za diagnozo je Lisa celo izvedela nekaj ur pred Patrickom, ki je bil po endoskopskem posegu zelo zmeden. "Najprej sem poklicala svakinjo, ki je briljantna onkologinja v Houstonu v Teksasu, in ko sem ji povedala za diagnozo, je rekla: 'O ne, zanj je treba najti klinično študijo. Ne oklevaj. V roku enega tedna mora biti na zdravljenju.'"

Življenje zakoncev je bolezen obrnila na glavo. "Na vse smo gledali pozitivno, v resnici pa smo 24 ur na dan, 7 dni v tednu, živeli v nočni mori." Niemi se je spomnila tudi na trenutek, ko sta se z možem pogovarjala o tem, da bi morda še zadnjič šla kampirat. "Bil je lep dan in pogledal me je s solzami v očeh in rekel: 'Želim živeti,'" je povedala.

Igralec je razmišljal tudi o svoji zapuščini. "Moram reči, da mu ne bi bilo treba skrbeti, ljudje se ga še vedno spominjajo," je dejala Lisa, ki je na lastni koži občutila, kako goreče oboževalce ima njen pokojni soprog. Ko se je leta 2014 spet poročila, je namreč postala tarča kritik, s katerimi pa se je naučila živeti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.