Magazin > VIP
23 ogledov

Pattinson v sorodu s pravim Drakulo

Robert se od svojega lika v sagi Somrak ne razlikuje prav dosti. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Zvezdnik sage Somrak, Robert Pattinson, ima presenetljivo družinsko drevo. Njegov daljni sorodnik naj bi bil največji vampir vseh časov, Vlad III. Drakula.

Transilvanski vladar iz 15. stoletja, ki je služil kot navdih za knjigo Brama Stokerja iz leta 1897, Grof Drakula, je po besedah strokovnjakov družinske zgodovine daljni stric britanskega zvezdnika Roberta Pattinsona.

 

Globoke kraljeve korenine

Strokovnjaki, ki so podrobno raziskali Pattinsonove korenine, so razkrili, da sta zvezdnik Somraka in Vlad najverjetneje povezana prek sedanje britanske kraljeve družine.

 

24-letni igralec je namreč daljni bratranec princev Williama in Harryja po strani njunega očeta, verjetno prek družine Pickering, ki je živela na severu Anglije v začetku 16. stoletja.

 

"V Pattinsonovi družinski zgodovini lahko najdemo kronane glave in vampirje, kar dela njegovo zgodbo prav tako nadnaravno, kot je tista, ki jo igra na velikem platnu," je povedala Anastasia Tyler, rodoslovka pri Ancestry.com, ki je sodelovala pri raziskavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.