Magazin > VIP
58 ogledov

"Pela sem pod prisilo"

Armina bi se morala predstaviti kot plesalka.  (Foto: Osebni arhiv) Žurnal24 main
Včeraj smo predstavili tri polfinaliste, ki so žirijo v šovu Slovenija ima talent prepričali, da se v njih skriva talent. Tokrat predstavljamo Armino in Staneta, ki jima žirije s petjem ni uspelo očarati.

Izpadla tekmovalka šova Slovenija ima talent, 23-letna Armina Smajlovič, se že deset let ukvarja s plesom, a se je zaradi zapletov na šovu predstavila kot pevka. Armina nad odločitvijo žirije ni prav nič navdušena, saj ji je ta dejala, da se je zmotila že pri prvem tonu.

Kaj menite o tem, da vam je žirija rekla, da ste se zmotili že pri prvem tonu?
V prvem krogu sem sicer pela in plesala, a sem si rekla, da bom na nastopu v Drami le plesala, za kar sem imela pripravljen miks. A mi za pesem Black Eyed Peas niso odobrili avtorskih pravic. Lepo sem jih prosila, ali jih lahko, a so odvrnili, da to ni mogoče. Zato sem morala peti namesto plesati, in to pod prisilo, kar mi sploh ni ustrezalo.

Kaj si na splošno mislite o žiriji?
Žirija bi morala biti talentirana trojica in ne novinar ali Lucienne, ki sem jo tu prvič spoznala. Mislim, da ni naredila toliko, da bi bila med žiranti. Za Branka nič ne rečem, saj je direktor vsega tega, namesto Lucienne pa bi morali dati na primer Heleno Blagne.

Kdo v žiriji se vam zdi kompetenten?
Mislim, da je bil Kastelic bolj čustven od drugih dveh. Bil je eden izmed tistih, ki je bil pravičen, je malo razmislil. Žirija bi morala bolj upoštevati publiko, ki je četrti član žirije.

Torej se s petjem sploh ne ukvarjate?
Ne, jaz sem plesalka. Plešem že deset let, imela pa bom tudi plesno skupino.

Kdo si po vašem mnenju zasluži zmago?
Zmago si zasluži Lina, ker ima toliko poguma, da nastopa pred kamero in poje, sploh pesem od Whitney Houston, ki je zelo težka, ali pa kakšna plesna skupina.

Menite, da so si tisti, ki so prišli v polfinale, to zaslužili?
Nekateri ne. Veliko je bilo sicer zanimivih talentov, ampak mislim, da so si nekateri bolj zaslužili polfinale.

Kaj bi naredili z denarjem, če bi zmagali?
Najprej bi šla na dopust.

Se boste še kdaj udeležili podobnega šova?
Ja, drugo leto bom šla, če bo. Ampak se bom bolj pripravila.

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Nad odločitvijo žirije je bil razočaran tudi 28-letni Stane Majcen, ki, kot pravi, ne more sprejeti dejstva, da za članico žirije niso izbrali slovenske glasbenice oziroma pevke.

 

Kaj si mislite o svojem nastopu?
Pri mojem nastopu prva pesem ni bila dobra, druga je bila prehitra, tretja pa je bila v redu. Zamislil sem si pravzaprav koncept oziroma neko šov točko, ker je to le šov in ne neko pevsko tekmovanje. Moj nastop je bil nekaj povprečnega in nisem ravno najbolj zadovoljen z njim.

Kaj je po vašem mnenju šlo narobe?
To, da sem se morda preveč osredotočil na te tri pesmi, pa tudi komisija, kot se mi zdi, ni dojela koncepta moje animacijske pevske točke. Tam so mi povedali, da bi bilo bolje, če bi si izbral eno pesem in jo odpel.

Katero pesem pa bi si v tem primeru izbrali? 
Od Robbieja Williamsa ali kaj podobnega.

Ali šolate svoj glas?
Ne, z glasbo se ukvarjam amatersko.

Kaj si mislite o žiriji?
Žirija tu ni nastavljena zato, da bi ocenjevala profesionalnost kandidatov, ampak je to šov žirija. Žirija na tem tekmovanju je pač izbrana po določenih interesnih kriterijih. Glede na to, da pa vendarle spremljamo televizijski šov na nacionalni ravni, ne morem sprejeti dejstva, da kot glasbene žirantke niso izbrali slovenske glasbenice oziroma pevke. Lucienne Lončina je po mojih ugibanjih verjetno dobra glasbenica, vendar moram žal ugibati, saj do tega šova nikoli nisem slišal zanjo; tako kot tudi ne nihče drug, s katerim sem se do zdaj srečal in izmenjal par besed o tem dogajanju. Celo po tolikih letih njenega bivanja v Sloveniji dvomim, da pozna slovensko zgodovino in našo kulturo, saj je že v osnovi njeno poznavanje in jezikovno izražanje nezadostno.

Kaj si mislite o takem šovu?
Moti me dejstvo, da je cena oddanega glasu skoraj 2 evra; po mojem mnenju toliko, da sam iz protesta žal ne bom glasoval. Smo pač v časih, ko je osnovno vodilo le denar in je zato ogromno dobrih talentov ostalo skritih. Spet drugi imajo to srečo (ali privilegij), da strokovna komisija svojo odločitev spremeni in s tem v celoti zruši svojo kredibilnost. Sicer pa, kaj bi se razburjali in sodili ... Kot sem nekje prebral: vendarle je to odlična popestritev nedeljskega večera.

Kaj bi počeli z denarjem, če bi zmagali?
Denar bi zagotovo pozitivno izkoristil, del bi vložil v glasbeno opremo, z ansamblom bi lahko določene stvari tudi spremenili ali posneli kakšne pesmi. Tudi zasebno bi si kaj privoščil.

Kdo si po vašem mnenju zasluži zmago?
Zmago si zasluži Maja Keuc iz Maribora, ker je res odlična vokalistka, ima tudi stas in imidž, zato je absolutno moja favoritka in upam, da tudi zmaga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.