Magazin > VIP
751 ogledov

Pet let od Aviciijeve smrti: Na to vprašanje še vedno nimamo odgovora

Avicii
Kaj se je zgodilo tri dni pred njegovo smrtjo?

20. aprila 2018 je svet šokirala vest, da si je 28-letni švedski DJ Avicii v Omanu z razbito steklenico sodil sam. Glasbenik je pisal dnevnik, zapiske so objavili v njegovi uradni biografiji. 

A tudi tam odgovora na vprašanje, ki verjetno najbolj muči njegovo družino in oboževalce, ne bomo našli.

Kaj se je zgodilo tri dni pred tragedijo? 

Znano je, da je imel Avicii, ki mu je bilo ime Tim Bergling, depresijo in težave z alkoholom, odvisen je bil tudi od tablet. Eno leto pred smrtjo se je umaknil iz javnosti in razglasil, da ne bo več nastopal. Avicii se je namreč s slavo težko spopadal.

A zdelo se je, da je demone premagal. Spet se je začel ukvarjati z glasbo in užival v družbi prijateljev, s katerimi je odpotoval v Oman. Z džipi se je podil po puščavi, prespal v šotoru in veliko meditiral, tri dni pred smrtjo pa se je njegovo razpoloženje spremenilo.

Dan pred smrtjo je Aviciijevega očeta poklical njegov prijatelj in povedal, da je močno zaskrbljen, saj je Tim veliko jokal, malo govoril in zavračal hrano. Tri dni prej je poklical svojega psihoterapevta Paula Tannerja, ki je takoj zaslutil, da je nekaj narobe. "Nisem dobro, Paul. Zmeden sem," naj bi mu povedal. 

Aviciijeva družina se je takoj odpravila na pot v Oman, a prišli so prepozno. Prijatelj, ki je poklical očeta, je bil tudi tisti, ki je glasbenikovim staršem sporočil novico, da njihovega Tima ni več. "Očiščenje duše je zadnja navezanost, preden se vse začne znova," je dan pred smrtjo zapisal zvezdnik, ki se lahko pohvali s številnimi glasbenimi hiti.

"Ni šlo za raka, težave s srcem, nesrečo. Bil je tako mlad. Prepričani smo, da je imel psihozo, akutno bolezen. Tim je bil mislec, introvertiran človek, za katerega je bilo družbeno življenje včasih težko," je pred kratkim povedala njegova mama Anki, ki se bo svojega sina spominjala predvsem po njegovem velikem srcu. 

Komentarjev 1
  • martin282 13:38 21.april 2023.

    ko delaš za žide lahko pričakuješ tudi kakšno CIA akcijo opasno po život....