Magazin > VIP
144 ogledov

Pet moških obnorelo Ljubljano

5moških.com
1/30
Benjamin Kovač
Včerajšnji večer je bil v znamenju moških in dobrodelnosti. Ustvarjalci izredno uspešne predstave 5moških.com so namreč za en dan Prešernov trg spremenili v gledališče in poskrbeli za dve uri neprekinjenega smeha.

Lado Bizovičar, Sebastian Cavazza, Matjaž Tribušon, Rado Mulej, Matjaž Javšnik in Jurij Zrnec so včeraj zvečer na Prešernovem trgu v Ljubljani poskrbeli za salve smeha in tako na najlepši možni način obeležili rekordnih 200 tisoč gledalcev mega uspešne predstave Špas teatra 5moških.com.

Brezplačna predstava je v središče prestolnice privabila po nekaterih ocenah kar okoli 15 tisoč ljudi, približno 5000 naenkrat pa jo je gledalo v neposrednem prenosu na enem izmed slovenskih portalov. Po dozo smeha so prišli tudi številni znani obrazi. In niso bili razočarani.

"Bila sem že na premieri kot ena od 5žensk.com. Že takrat so mi bili všeč. Zelo so zabavni," nam je dejala igralka Tina Gorenjak, ki se v kratkem odpravlja na dolgo potovanje, kam, pa nam ni želela izdati.

Ustvarjalci so se spomnili tudi tistih, ki jim v življenju ni do smeha. Povezali so se z ZPM Ljubljana Moste-Polje in se odločili, da bodo zbirali denar za Hišo sreče oziroma Družinski center za družine, ki potrebujejo najrazličnejšo pomoč.

"Že dve leti nazaj smo imeli poslovilno turnejo, ker Jurij Zrnec zanjo ni imel več časa. Takrat smo pristali na številki 192 tisoč in meja do 200 tisoč nam ni dala miru. Ljudje so si želeli, da se predstava vrne, igralci pa so nam dali 20 terminov. Meja je padla in naslednja logična poteza je bil Prešernov trg. To, kar se je danes zgodilo. Vedeli smo, da bo prišlo ogromno ljudi, saj jih je udeležbo že na Facebooku potrdilo veliko," je za naš portal povedala ustanoviteljica in direktorica Špas teatra Urška Alič Flajnik, ki se že na polno pripravlja na novo sezono, v kateri bodo gledalcem postregli s tremi novimi predstavami: Špasnim večerom z Valičem in Avdićem, remakom Balkanskega špijona, ki jo predpremierno že prikazujejo, in 39 stopnicami.

 

Rado Mulej nam je po predstavi povedal, da so bili igralci nad idejo Alič Flajnikove o dobrodelni predstavi navdušeni in takoj za stvar: "Če sem čisto iskren, nismo pričakovali, da bo prišlo toliko ljudi. Od sebe dam vedno maksimum, pa če igram za enega ali za milijardo ljudi. Želim, da je vsak posameznik zadovoljen. Je pa lep občutek nastopati pred toliko ljudmi. Res, vsa čast. Upam, da so bili zadovoljni. Žal niso vsi vse slišali, a vseeno hvala vsem."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.