Magazin > VIP
202695 ogledov

Petra Kerčmar: "Ko mi je pokazal izvide, me je spreletelo, komaj sem zadržala jok“

petra kerčmar POP-TV-2
Dnevnoinformativna oddaja 24UR bo kmalu praznovala 25. obletnico. Pomemben član ekipe je bil dolga leta tudi voditelj Matjaž Tanko, ljubljenec gledalcev, ki je med kolegi užival veliko spoštovanje.

15. decembra 1995 je Slovenija dobila novo dnevnoinformativno oddajo 24UR, ki jo je na noge postavil Tomaž Perovič, sedaj pa jo vodi Tjaša Slokar Kos, ki pravi: "Forma oddaje je pomembna za njeno privlačnost, a za ekipo urednikov, novinarjev, voditeljev in drugih sodelavcev uredništva je in bo verodostojna vsebina vedno brezkompromisno na prvem mestu. Uredništvo se zaveda pomena timskega dela, prenosa znanja, stalne potrebe po izobraževanju in mentorskem delu. 24UR je preplet mladostne zagnanosti in izkušenj, svežih idej začetnikov in preudarnega napredka tistih, ki so tukaj že vse od njenih začetkov."

matjaž tanko | Avtor: Pop TV Pop TV

Svoje znanje je mlajšim kolegom rad posredoval tudi legendarni Matjaž Tanko, ki se je od vodenja 24UR zaradi bolezni poslovil novembra 2012. Umrl je 9. marca 2013 v starosti 68 let.

Za voditeljsko mizo je ob Tanku sedela Petra Kerčmar, ki pravi, da je bil njen sovoditelj velik človek z velikim srcem. "Marca bo osem let, odkar Matjaža ni več. In zdi se, kot da bi bilo včeraj. Skorajda ni delovnega dne, da se ne bi spomnila nanj. Bil je VELIK človek, veliko SRCE in kot eden najboljših in najbolj prezentnih voditeljev vseh časov pri nas mi je dal veliko, me veliko naučil in to me bo spremljalo vse življenje. Pa veste, kako se je začelo? Tomaž Perovič me je poklical in rekel: Petra, odslej bosta z Matjažem vodila oddajo. Nisem vedela, kaj naj pričakujem, nisem ga toliko poznala, tako da na eni strani velika pričakovanja in na drugi malce strahu in spoštovanja. A me je takoj navdušil. Na prvi sestanek je prišel z rožo zame in me popolnoma prevzel. Bil je gospod v pravem pomenu besede. Prvi je bil, ki mi je primaknil stol, ko sem se sprehodila do mize in tega ni nihče spregledal. Vsak dan sem se učila od njega, popravljal me je med branjem, kdaj tudi vzkipel, a vendarle vse z razlogom. Še danes, ko kaj napačno naglasim, se spomnim nanj: 'Ojojoj, Matjaž bi bil pa malo jezen name (smeh).' Izjemen je bil, ponavadi med nastajanjem oddaje bolj tihe narave, ko je pa na začetku oddaje rekel „pozdravljeni“, se je pokazalo, kdo je in zakaj je med najboljšimi.“

Petra se dobro spominja tudi dneva, ko ji je pokazal zdravniške izvide ... "Ko mi je pokazal izvide, ki so bili daleč od dobrih, me je spreletelo, komaj sem zadržala jok, a sem skušala ostati pozitivna. Boril se je do konca. In pred koncem mi je rekel: Petra, vem, da je to to, ampak SEM živel. In nikoli ne bom pozabila teh besed. Za vedno bo z mano in mojem srcu,“ je še povedala za Žurnal24.

matjaž tanko | Avtor: Pop TV Pop TV

Komentarjev 8
 • nibbmangcont 05:00 06.december 2020.

  www︎.︎Devmar︆.︆net - oddličen prrojekt za odrasle, ki želikko najti parrtnerja za seks

 • Avatar omega_v6
  omega_v6 12:04 03.december 2020.

  Zavedati se moramo,da voditelji informativnih oddaj niso nič krivi za lažna poročanja!! Vse gre skozi cenzuro urednika in voditelj samo prebere kaj ja napisano!! Mogoče pa ta Petra ni slab človek saj opravlja samo svojo službo!!

 • Žvižgač 10:53 03.december 2020.

  Po navadi je tako, da dobri grejo in slabi ostanejo. Tanko je bil eden redkih razgledanih novinarjev, ki je vesti podajal z izbranimi besedami in bil do vseh spoštljiv.