Magazin > VIP
36 ogledov

Pevka v strahu za bolno hčerko

Loona Reuters
Hčerka pevke Loone, ki je zaslovela s pesmijo Bailando, je zbolela za hudo boleznijo.

Marie-José van der Kolk alias Loona je pred nekaj meseci doživljala pravi pekel. Njena 8-letna hčerka Saphira, katere oče je DJ Sammy, je namreč hudo zbolela. "Mami, poglej kakšne pikice imam po nogah?“ so bile besede, s katerimi se je pevkina nočna mora začela.

Loona je najprej mislila, da gre za nedolžno alergijo. Na žalost se je motila. "Iz nosu ji je večkrat tekla kri. Nato se neka ranica ni in ni zacelila. Ko pa se je po šibkem udarcu takoj pojavila modrica, sem se na smrt prestrašila in jo odpeljala k zdravniku,“ je v intervjuju za "Freizeit Woche" izdala zvezdnica.

Zdravnik je ugotovil, da ima 8-letnica primarno imunsko trombocitopenijo (ITP). Gre za avtoimunsko bolezen. "Imunski sistem proizvaja protitelesca, ki napadajo trombocite, ki skrbijo za strjevanje krvi,“ razlaga dr. Daniel Wolff iz univerzitetne klinike v Regensburgu in dodaja, da se bolezen ponavadi pojavi pri mlajših osebah. "Bolezen pri tretjini obolelih izgine sama od sebe,“ je še povedal Wolff.

Pri Saphiri na žalost ni. "Najbolj nevarne so notranje krvavitve, saj jih ne vidiš. Takoj sem ji prepovedala trening karateja. Ob misli, da bo izkrvavela, me je zgrabila panika,“ je še izdala Loona, ki trdi, da so njeno hčerko pozdravila zdravila iz zelišč nekega španskega bioenergetika. "Dvomim. To bi bilo treba raziskati. Kot rečeno, bolezen velikokrat izgine sama od sebe,“ se je na pevkine trditve odzval Wolff.

Kakor koli že, pomembno je, da je dekle ozdravelo. "Bilo je hudo, a to je sedaj za nami,“ je za konec še izjavila simpatična Loona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.