Magazin > VIP
12442 ogledov

Pevko Madonno so oživljali

madonna Profimedia
Zaradi septičnega šoka je njeno življenje viselo na nitki.

Konec junija so v bolnišnico prepeljali pevko Madonno, ki so jo morali čez noč intubirati. 

Sedaj se je razvedelo, da je njeno življenje viselo na nitki. Pevko so našli nezavestno na njenem domu. Preden so jo odpeljali na intenzivni oddelek, so jo morali zaradi septičnega šoka oživljati z zdravilom Narcan, s katerim običajno rešujejo ljudi, ki so vzeli prevelik odmerek drog.

Madonna, ki je morala odpovedati turnejo, je bolnišnico po nekdaj dneh zapustila, Daily Mail pa poroča, da se še vedno počuti zelo šibko, a se njeno stanje izboljšuje. Viri blizu legendi so portalu TMZ pred dnevi sicer zaupali, da 64-letnica "nekontrolirano bruha" in da ne more vstati iz postelje. 

Že en mesec pred hospitalizacijo je imela zvezdnica povišano telesno temperaturo, kar naj bi pred vsemi skrivala, ker se je bala, da bi ogrozila turnejo, na katero so se vsi tako mrzlično pripravljali. 

Kaj je sepsa?

Gre za infekcijsko bolezen, ki jo sproži okužba in bolnika neposredno življenjsko ogroža, saj pride do vdora mikrobov in njihovih strupov v kri. Okužbe, ki povzročijo sepso, se največkrat začnejo v pljučih, sečilih, koži ali prebavilih. Brez pravočasnega zdravljenja lahko sepsa hitro povzroči poškodbe tkiva, odpoved organov in smrt. Sepsa vsako leto prizadene približno 30 milijonov ljudi, osem milijonov jih umre.

V Sloveniji incidenco hude sepse pri odraslih ocenjujejo na 100 do 150 primerov na 100.000 prebivalcev, zdravijo pa jo na oddelkih za intenzivno zdravljenje, piše ABC zdravja.

Sepsa lahko prizadene vsakogar, še zlasti ranljivi pa so starejši, kronični bolniki, ljudje z oslabljenim imunskim sistemom, otroci, mlajši od enega leta, osebe, ki so jo že prebolele, in tisti, ki so bili pred kratkim v bolnišnici.

Več o simptomih si lahko preberete TUKAJ

Komentarjev 3
  • Avatar Garancija
    Garancija 08:44 10.julij 2023.

    Od kje ste pa copirali?

  • Kmodri 13:54 07.julij 2023.

    So jo vsaj oživljali s sodobnim zdravilom. Pri nas ga internisti niti ne poznajo. Zapisali bi neuspešno oživljanje in smo storili vse! Seveda, pa kaj še!

  • Ender3 13:31 07.julij 2023.

    Za Madono to ni nič novega, navajena je intubacij 😎