Magazin > VIP
33 ogledov

Philip se je vpisal v kraljevo zgodovino

princ Philip EPA
Britanski princ Philip je z 91 leti najstarejši moški predstavnik v britanski kraljevi družini v vsej zgodovini.

Princ Philip je včeraj svojim življenjskim dosežkom dodal še enega. Po tem, ko je bil že lep čas lastnik rekorda najdlje živečega življenjskega sopotnika v kraljevi družini, je včeraj podrl še en rekord, povezan s starostjo. S svojimi 91 leti je postal najstarejši moški predstavnik v britanski kraljevi družini v vsej zgodovini. Philip je del kraljevine že dolga desetletja, vse od leta 1947, ko je s poroko s kraljico Elizabeto II, takrat princeso, postal vojvoda Edinburški. Deset let kasneje je žena zanj ustvarila še en naziv: princ Velike Britanije.

Bo lahko dočakal 103 leta?

A kljub visoki starosti in ne prav dobremu zdravju je Philip še vedno zelo aktiven in noče niti slišati, da bi opustil kakšno od svojih kraljevih dolžnosti. Ravno nasprotno - prevzeti jih hoče še več. Odkar je poročen s kraljico, mora sodelovati tudi pri številnih slovesnostih in dogodkih, čeprav mu zdravje lani tega ni dopuščalo. Ravno med praznovanjem diamantne obletnice je moral zapustiti kraljico in oditi v bolnišnico, kjer je zaradi infekcije mehurja preživel več dni.

Čeprav je Philip najstarejši moški v britanski kraljevi zgodovini, pa bo potreboval še več kot desetletje, da bo premagal kraljičino teto, princeso Alice, ki nosi naziv najdlje živeče kraljeve predstavnice. Dočakala je 102 leti, Elizabetina mama, kraljica mati, pa jih je ob smrti štela 101.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.