Magazin > VIP
78 ogledov

Pika Božič ponarejala dokaze?

Pika o sojenju molči. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Pika Božič bo zaradi ponarejanja pogodb o odpovedanih nastopih, zaradi katerih naj bi izgubila najmanj 30 tisoč evrov zaslužka, aprila sedla na zatožno klop.

Sodni spor med Piko Božič Kontrec in revijo Nova, ki je objavila pevkine žgečkljive fotografije zgoraj brez, ko je letovala na hrvaški obali, dobiva nove razsežnosti. Pevka je namreč od podjetja  Burda (zdaj Adria Media Ljubljana, d. o. o) zahtevala vrtoglavo odškodnino, ker na koncertih zaradi zaradi spornih fotografij in duševnih bolečin ni mogla nastopiti.

Podjetje Adria Media Ljubljana je pevki za duševne bolečine sicer izplačalo pet tisoč evrov odškodnine, a je okrajno sodišče ugotovilo, da naj bi pevka v postopku predložila devet ponarejenih pogodb o odpovedanih nastopih, zaradi katerih naj bi bila leta 2005 ob 30 tisoč evrov. Pevka je zahtevek za odškodnino umaknila, a je tožilstvo spisalo obtožni predlog zaradi ponarejanja listin.

"Pričakujemo, da jo bodo obsodili"
Predsednik uprave AM Ljubljana Tomaž Drozg pravi, da s podrobnostmi sojenja ni seznanjen, vendar na osnovi kazenske ovadbe, ki so jo podali zoper pevko, pričakuje, da jo bodo obsodili. "Dokazi, da je šlo za ponarejene dokumente, so bili tako trdni, da si ne znam predstavljati, da ne bi prišlo do obsodbe" je za zurnal24.si povedal Drozg.

Pika molči
Pevka se je na prejšnjem zaslišanju branila, da je za pogodbe skrbel njen takratni menedžer Drago Milankovič, ki bo Božičevi delal družbo na zatožni klopi, in da o pristnosti pogodb nikoli ni dvomila. Za komentar smo poklicali Piko, ki pa o sojenju, ki jo čaka sredi aprila, ni želela govoriti. "Tega ne bom komentirala," je bila kratka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.