Magazin > VIP
1108 ogledov

Piki grozi do dve leti zapora

Pika Božič
1/3
Anže Petkovšek
Pika Božič se je zaradi morebitnega ponarejanja listin znašla pred sodnico.

Danes je na Okrajnem sodišču v Ljubljani pred sodnico Vesno Drvarič stopila Pika Božič, ki je s svojim nekdanjim menedžerjem Dragom Milankovičem obdolžena ponarejanja listin. Kazensko ovadbo je proti Piki in Dragu vložilo podjetje Adria Media, ki izdaja revijo Nova.

Naj spomnimo, da je Božičeva pred leti zoper revijo Nova vložila tožbo zaradi fotografij zgoraj brez, ki so bile v omenjeni reviji objavljene 22. avgusta 2005. Pika je takrat zahtevala 50.909 evrov odškodnine, a dobila veliko manj. Kot dokaz je predložila pogodbe, iz katerih je bilo razvidno, koliko bi zaslužila s honorarji za koncerte, ki jih je zaradi duševnih bolečin odpovedala.

Pogodbe, ki jih je Božičeva predložila kot dokaz, da je bila zaradi omenjenih fotografij ob izpad dohodka, pa naj bi bile ponarejene. Pika je tako obdolžena ponarejanja listin, njen menedžer, ki je bil že obtožen kaznivega dejanja goljufije in proti kateremu trenutno teče še en kazenski postopek, pa pomoči pri ponarejanju listin.

Kazenski postopek proti nekdanji pevki je bil v obravnavi že leta 2009, vendar zaradi zamenjave sodnice trenutno teče od začetka. Sodnica Drvaričeva bo septembra še enkrat zaslišala priče,  obtožena sta se držala enakega zagovora kot leta 2009, ki ga v sodni dvorani danes niso prebrali, njuna odvetnika pa sta povedala, da bosta dokaze predložila v nadaljevanju. Če bosta obtožena, jima grozi do dve leti zaporne kazni, a jo bo Božičeva verjetno odnesla le s pogojno obsodbo.

Božičeva zadeve ne komentira, njen odvetnik Zoran Korenčan pa je za zurnal24.si povedal: "Razlog, da je Adria Media podala ovadbo, je posledica tega, da je revija Nova morala kar dvakrat plačati odškodnino."

Komentarjev 2
  • Presvetli 17:08 18.junij 2013.

    Meni pove to,da jo je ziher kresno:)

  • LJ24 14:32 18.junij 2013.

    Tale Milanković je pa res delikvent.In kaj vam pove, če nekdo z njim poslovno sodeluje?????