Magazin > VIP
9 ogledov

Pippina fotografija dviga prah

pippa middleton Instagram
Pippa Middleton je pozirala ob mrtvih ptičih.

Prijatelj Pippe Middleton je na Instagramu objavil fotografijo, na kateri lepotička s prijateljicami pozira ob mrtvih ptičih. Posnetek, ki je nastal po lovu na Škotski, je šokiral in ujezil borce za zaščito živali. Dekleta naj bi namreč tisti dan ubila več kot 50 jerebic in fazanov.

Lov na fazane je del britanske tradicije. Je tudi zelo pogost konjiček angleških bogatašev. Društva za zaščito živali se že dlje bojujejo proti "športnemu" ubijanju ptičev, saj na leto umre več kot 40 milijonov fazanov.

Živali nimajo možnosti za preživetje

Živali sicer vzrejajo, da bodo nekoč umrle pod streli zdolgočasenih pripadnikov britanske elite. "Te živali nimajo možnosti za preživetje. Ker odraščajo v ujetništvu, se v divjini ne znajdejo, saj se določenih vedenjskih vzorcev, kot je na primer beg, niso naučile,“ je razložil Marius Tünte, član nemškega društva za zaščito živali.

"Gre za to, da si člani elite in ljudje, ki bi si želeli biti modre krvi, krajšajo čas z ubijanjem nedolžnih živali," pa so besede, s katerimi so se britanski aktivisti lotili Pippe. Ta se za kritike ne zmeni, saj jih je vajena. Lov na merjasce in jelene, ki se ga je udeležila v začetku leta, je namreč prav tako dvignil veliko prahu, kar pa je ni odvrnilo od lova na fazane.

Komentarjev 4
  • zztop 23:09 08.oktober 2013.

    No tako. To ni lepo sigurno - mrtvi ptiči. A nič nisi napisal, Djukanoviču, ko so se tako slikal južna brača pred 20 leta. Sam tam so na tleh ležali jludje. Na enih slikah Hrvati, na drugih Srbi, na tretjih ...prikaži več Bosanci. In Jugoslavija se je imela za napredno, neuvrščeno, z velikim odstotkom izobražencev, - v glavnem, pametno državo. Ne se zgražat nad drugimi, nad svojimi se zgražaj....

  • enola 21:03 08.oktober 2013.

    Smrt milijonov prašičev in krav, tudi za želodček pisca članka in raznih kritik, pa ne pomeni nič? Sami hinavci... Tudi prašiči so vzrejeni za zakol, kot tile prički... In? Pa race, goske, kokoši, piščančki... Mah, dober tek, meni se kar sline cedijo :S

  • Ronald Reagan 19:47 08.oktober 2013.

    Đe s bre Igore...Kako brat Milo...?