Magazin > VIP
4726 ogledov

Pisec Harryjevih spominov spregovoril o velikem sporu z vojvodo

princ Harry Profimedia
Delo z njim ni bilo vedno preprosto.

J. R. Moehringer, pisatelj, ki je v Harryjevem imenu napisal njegovo avtobiografijo Spare (Rezerva), je v eseju za New Yorker razkril, da delo z vojvodo ni bilo vedno preprosto. Enkrat je med njima tudi počilo, in to ob 2. uri zjutraj, ko sta se pogovarjala po Zoomu. "Jezil sem se. V moji glavi je razbijalo, moja čeljust se je napela in začel sem glasneje govoriti. Del mene se je bil še vedno sposoben iz situacije umakniti in pomisliti: 'To je nenavadno. Kričim na Harryja.'" je zapisal.

Do spora je prišlo poleti 2022. Avtor knjige se je takrat prestrašil, da je s kričanjem na kocko postavil delo, za katero je garal že dve leti. 

Sprla sta se zaradi odstavka, ki je govoril o Harryjevem služenju v vojski. V okviru vaje so princa ugrabili lažni teroristi. Da bi ga sprovocirali, so omenjali njegovo mamo Diano. Harry je na vsak način želel, da bi bil v knjigi omenjen njegov odziv na provokacijo, a se Moehringer ni strinjal, ker se mu je njegova reakcija zdela "nepotrebna in smešna". "Dobro zanj, da je bil dovolj pogumen, a zgodbo končati z njegovim odzivom, bi zmanjšalo pomembnost prizora - da je tragedija tudi v najbolj bizarnih trenutkih njegovega življenja igrala neko vlogo." Harry je vztrajal, ker je želel javnosti, ki je mnogokrat podvomila v njegove intelektualne sposobnosti, pokazati, da ima tudi v ekstremnih situacijah pripravljen pameten odgovor. Avtorja ni prepričal, zato odziva ni v knjigi.

Dvojica se je na splošno dobro razumela. Moehringer je nekaj časa celo stanoval pri zakoncih Sussex, ki sta mu odstopila hišico za goste, v kateri sta ga večkrat obiskala tudi Meghan in Archie. "Meghan je vedela, da pogrešam svojo družino, zato mi je večkrat prinesla kaj za pod zob in sladkarije," je še razkril.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.