Magazin > VIP
7197 ogledov

Pisma razkrivajo, kako je princesa Diana trpela zaradi ločitve

princesa Diana EPA
Z njimi prihajajo po Harryjevih razkritjih na dan še dodatni podatki o dogajanju znotraj kraljeve družine.

32 pisem in razglednic, ki jih je od konca leta 1995 do leta 1996 pisala princesa Diana prijateljema Susie in Tareku Kassemu, bodo kmalu naprodaj. Par je princesa Diana spoznala avgusta 1995 med svojimi rednimi obiski v bolnišnici Royal Brompton. Kassemovi, ki živijo v Londonu, bodo 16. februarja ponudili pisma v prodajo pri dražiteljih Lay's v Penzanceu v Cornwallu. Za prodajo sta se zakonca odločila, saj menita, da je lastništvo Dianinih pisem velika odgovornost, ki je nista želela prenesti na svoje otroke. Pisma bodo na prodaj posamično, izkupiček pa bo podarjen dobrodelnim organizacijam, ki jih je podpirala Diana.

Serija iskrenih pisem in razglednic, ki govorijo o njenem obžalovanju zaradi ločitve od princa Charlesa in mečejo senco na kraljevo družino, naj bi na dražbi dosegla 90.000 funtov. Diana je v pismih med drugim pisala tudi o svoji izoliranosti s strani kraljeve družine in o strahu, da prisluškujejo njenim telefonskim pogovorom.

Zasebna pisma princese Diane razkrivajo, da se ne bi strinjala z ločitvijo, če bi vedela, da bo tako "obupno in grdo". V enem od razkritih pisem z dne 28. aprila 1996 je Diana odpovedala obisk opere zaradi napetosti ob ločitvi. Zapisala je: "Preživljam zelo težke čase, pritiski so resni in prihajajo z vseh strani." V mnogih pismih se je Diana zahvaljevala paru za vso podporo, ki sta ji jo nudila. Susie in Tarek se počutita izjemno privilegirana, da sta imela priložnost pobliže spoznati princeso. Ves čas prijateljstva sta bila Kassemova presenečena nad neverjetnim vplivom, ki ga je imela Diana na vsakogar, ki je prišel v stik z njo.

Z dražbo želita dati priložnost ljudem, da ohranijo spomin na princeso ter z nakupom njenih pisem podprejo stvari, ki so bile zanjo pomembne.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.