Magazin > VIP
4836 ogledov

Planet TV razložil članek in se odzval na obtožbe nekdanje političarke

bar_2018, katarina kosem Planet TV
Finale Bara še buri duhove.

V letošnjem šovu Bar sta nastopila tudi otroka nekdanje političarke Andrijane Starina Kosem, Vid in Katarina. Katarina se je za denarno nagrado borila vse od začetka Bara, se pravi 18 tednov, in prišla do finala, Vid pa se je ekipi pridružil pozneje in izpadel pred sklepnim dejanjem 5. januarja.

Andrijana Starina Kosem je na družbenem omrežju opozorila na določene stvari, ki so jo zmotile pred in med finalom, med drugim tudi na članek o zmagovalcu. "Poglejte, kako je Planet po pomoti že ob 19.56 objavil, kdo je ostal v bitki, še preden se je finale začelo,“ je po pisanju Njena.si zapisala na Facebooku.

sandi jug | Avtor: siol siol

So bili glasovi, ki so bili oddani med oddajo, res poslani zaman in je bil zmagovalec določen že pred finalom? Planet TV pravi, da ne. Za Žurnal24 so razložili napako v članku.

"Pred začetkom finalne oddaje je novinarka na spletni strani šova odprla novičko, ki jo je osveževala tekom celotnega večera. Ker se čas objave ne posodablja avtomatsko, je ostal isti kot ob prvi objavi. Zadaj ni nobene zarote, podoben način dela lahko na portalu opazite pri skoraj vsakem spremljanju dogodkov v živo (na primer športnih dogodkov). Če bi preverili URL novičke, bi opazili, da je vedno enak (s končnico veliki-finale-bara-kdo-bo-domov-odnesel-50-tisoc-evrov-vzivo-487070), medtem ko se je naslov spremenil vsaj petkrat (po vsakem odhodu barovca in ob zmagi), spreminjale so se tudi naslovne fotografije.“

Komentarjev 2
  • marija34 10:25 14.januar 2019.

    Telefonska glasovanja ne stejejo nic ,to je samo financiranje oddaje ,ce bi kaj stelo bi bili rezultati javno objavljeni .