Magazin > VIP
220 ogledov

Po 21 letih našli grob Freddieja Mercuryja?

Freddie Mercury Youtube
Zvesti oboževalci frontmana Queenov Freddieja Mercuryja verjamejo, da so končno našli njegov grob.

Ko je Freddie novembra 1991 umrl, so njegov pepel predali njegovi nekdanji partnerici in dolgoletni prijateljici Mary Austin, ki pa nikoli ni razkrila, kaj je storila z zvezdnikovimi ostanki. Po 21 letih so se zdaj oglasili Freddiejevi zvesti oboževalci, ki trdijo, da so našli njegov grob. Če jim gre verjeti, je nekdanji frontman skupine Queen pokopan na pokopališču Kensal Green v zahodnem Londonu.

Na nagrobni plošči piše "V ljubeč spomin na Farrokha Bulsaro", poleg pa je v francoščini zapisano še "Pour Etre Toujours Pres De Toi Avec Tout Mon Amour", kar v prevodu pomeni "Vedno ti bom blizu z vso svojo ljubeznijo". Podpisano je s črko M, kar oboževalci razumejo kot Maryjin podpis. Farrokh Bulsara pa je bilo Freddijevo pravo ime; spremenil si ga je leta 1971, ko je ustanovil skupino Queen.

Britanski mediji so za komentar o Freddiejevem morebitnem grobu prosili skrbnika njegovega premoženja, a izjave ni hotel dati. So pa malce povprašali delavce na pokopališču, ki do danes niso imeli pojma, da se datumi in ime ujemajo s pokojnim zvezdnikom.

Ugibanje ostaja

Nekateri Freddiejevi privrženci so ob tem odkritju sporočili, da to ni nič novega ter da "vsi vedo, da je bil Freddie upepeljen na pokopališču Kensal Green, a da je bil njegov pepel posut nekje drugje". Kje, pa menda ne ve nihče razen Mary.

Leta 1994 je Freddijev nekdanji partner Jim Hutton razkril drugo lokacijo, češ da je Freddie pokopan na vrtu svojega nekdanjega doma v kraju Kensington. "To je postala že prava uganka, a precej prepričan sem, da je njegovo poslednje počivališče ob češnji, ki gleda na celotno posestvo," je takrat povedal Jim.

Govori se še o dveh lokacijah, kjer naj bi našel svoje poslednje mesto: Zanzibar, kjer se je rodil, in obala Ženevskega jezera v Švici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.