Magazin > VIP
4 ogledov

Po filmu morda še biografija

50 koncertov Michaela Jacksona bi morala biti vrnitev leta, a je usoda zavrtela Žurnal24 main
Sloveniji naj bi sodišče v ZDA dovolilo objavo avtorizirane biografije.

Spletna stran TMZ je pred nedavnim poročala, da je Slovenija ena od šestih držav na svetu, ki je dobila dovoljenje za objavo avtorizirane biografije Michaela Jacksona z naslovom Moonwalk. Biografijo je pevec izdal leta 1988, leto po izidu albuma Bad, višje sodišče v Los Angelesu pa naj bi zdaj dovolilo objavo biografije še na Švedskem, Norveškem, v Italiji, Španiji, na Japonskem in pri nas.

Biografija da ali ne?
Obrnili smo se na večje slovenske založbe, ki imajo že izkušnje z izdajanjem biografij, in sicer na Mladinsko knjigo, Sanje, Modrijana in Učila, a nam razen Srečka Mrvarja, direktorja Učil, tega, ali so razmišljali o njej, ni potrdil nihče.

Mrvar je priznal, da so o biografiji, ki bi bila najverjetneje neavtorizirana, razmišljali, a se na koncu niso odločili zanjo, "ker bi nam priprava knjige vzela vsaj štiri mesece, torej bi bil izid nekje v februarju, ki je morda celo najslabši mesec za novosti, pa še o Jacksonu se takrat verjetno ne bo več kaj prida govorilo".

Globalna premiera filma
Je pa zato znano, kdaj bomo na naših platnih videli This Is It, film o Jacksonovih pripravah na zadnjo turnejo.

Dokumentarec, ki je sestavljen iz več kot sto ur posnetkov priprav in vaj na turnejo, je režiral Kenny Ortega, tudi kreativni direktor spominske slovesnosti ob Jacksonovi smrti, v kina pa bo prišel 28. oktobra, ko bo doživel 25 globalnih premier, od katerih jih bo kar 15 potekalo istočasno s premiero v Los Angelesu. Vsa druga mesta, med njimi tudi slovenska, bodo 28. oktobra zvečer imela ločene premiere, film pa bo na sporedu le dva tedna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.