Magazin > VIP
42 ogledov

Po Kevinu k nam prišla še Monica

Monica Bellucci
1/21
Žurnal24 main
Manekenka in igralka Monica Bellucci je končno obiskala tudi našo deželo. Med obiskom nam je zaupala, zakaj se ne čuti kot del Hollywooda, razkrila pa nam je tudi svoj pogled na modo in lepoto.

Monica Bellucci je v slovensko prestolnico prišla kot častna gostja slavnostne otvoritve nove modne hiše v središču Ljubljane. Pred dogodkom smo se z igralko pogovarjali na tiskovni konferenci.

Kakšen je bil prvi vtis, ko ste dobili povabilo za prihod v Slovenijo?
Bila sem počaščena, da ste pomislili name, saj obožujem modo, prihajam iz modnega sveta. Najprej sem bila manekenka, šele potem igralka. Poleg tega je bila to tudi priložnost, da pridem v vašo deželo. In Slovenija je blizu moje rodne Italije.

Ste uspešna poslovna ženska, mati, žena in igralka. Kako vse to združujete in ste še vedno videti odlično?
Najpomembnejši del mojega življenja sta moji hčerki. In seveda mož. (smeh) Družina mi veliko pomeni tudi zato, ker sem Italijanka in imamo to v krvi. Mislim, da je v življenju najpomembnejša strast – moja strast pa je moje delo. Upam, da bodo tudi moji otroci nekoč imeli strast v življenju.

Vas je lepota kdaj pri čem ovirala?
Mislim, da mi je prinesla veliko prednosti. Prihajam iz sveta mode in ko sem šla v igralske vode, je bilo zelo težko, ljudje so me čudno gledali: "Ne še en model, ki hoče postati igralka.“ Imela pa sem precejšnjo srečo. Pri mojih 40-ih se počutim bolje kot pri 20-ih.

Kakšen je vaš odnos do golote?
Prihajam iz družine, kjer golota nikoli ni bila problem, to je bilo za nas nekaj naravnega. Morda imam zato dober stik s svojim telesom, kar se kaže tudi v mojih filmih Malena, Nepovratno (Irreversible). Svoje telo uporabljam svobodno, morda tudi zato, ker mi je golota všeč.


Kakšni filmi so vam všeč in kako izbirate scenarije?
Gre za instinkt. Lahko vam povem, kakšne filme imam rada: trilerje, komedije, temačne filme. Ko preberem scenarij, mi zelo pomaga instinkt. V bistvu je to edino, kar reši igralca. Pri izbiri je treba bolj kot možgane uporabljati instinkt. V film moram verjeti.

Ste verjeli v film Nepovratno?
Nepovratno je bila ena najboljših izkušenj mojega življenja. Nikoli si nismo mislili, da bo ta film postal kulten.

Tudi vaš mož Vincent Cassel je igralec. Ali kdaj čutite ljubosumje, ko ga gledate na platnu z drugimi ženskami?
Seveda sem ljubosumna, a ne morem mu reči, naj ostane doma. Najino življenje je noro, saj nisva vedno skupaj. On je igralec, že odkar sva se spoznala. Takšno je pač najino življenje. Obenem pa mislim, da je zdravo, a hkrati žalostno, če ne čutiš več ljubosumja. Sama upam, da bom ljubosumna do konca življenja.

Pojavile so se govorice, da z možem ne živita skupaj ...
Z možem nisva pogosto skupaj, saj veliko potujeva in delava v različnih državah. Ampak ko sva skupaj, sva skupaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.