Magazin > VIP
14756 ogledov

Po napadu v Murski Soboti: Znanega Slovenca vsakič strah, ko je sam na poti

rene žunič Facebook
Tako se Rene Žunič počuti danes.

Oktobra 2019 so v Murski Soboti pred nekim lokalom brutalno pretepli tedanjega partnerja Nejca Reka, ki ga poznamo iz resničnostnega šova Bar, Reneja Žuniča. Par je prestajal grozljive mesece. Po homofobnem napadu je Rene, ki se je kot Nejc javno boril za pravice istospolno usmerjenih parov, imel dalj časa hude težave z nogami, zdravniki pa so se bali tudi za njegovo ledvico.

Bolečina pa je prepletena z jezo in razočaranjem, saj policija napadalca še vedno ni našla. "Zelo sem razočaran nad našim sistemom, saj se glede napada name v vsem tem času ni prav nič spremenilo. Celoten postopek se ni premaknil nikamor. Da bo tako in da se bo stvar pometla pod preprogo, sem takoj vedel. Vsakič, ko sem kontaktiral pristojne, sem dobil odgovor, da se postopek vodi proti neznanemu storilcu!" je Rene povedal za Žurnal24. Dobra novica pa je, da se je njegovo zdravstveno stanje izboljšalo - vsaj fizično ... "Večina mojih takratnih poškodb je saniranih, imam pa seveda težave z ledvico in vsakič me je strah, ko sem sam na poti. Kar se je meni zgodilo in kar sem prestajal in prestajam še danes, nikomur ne privoščim."

Napad pa ni edina stvar, ki je na njegovi duši pustila veliko rano. Pred kratkim je namreč izgubil očeta, na katerega je bil zelo navezan. Zanj je bila usodna pljučna bolezen. "Njegova smrt je bila zame in mojo družino zelo travmatična. Ne morem vam povedati, kako zelo ga pogrešam."

 

Komentarjev 4
  • Avatar mahatma2
    mahatma2 23:23 02.julij 2023.

    Mene ne moti njegova spolna usmerjenost in če se bori za pravice LGBTQ pravilno , ker to je njegova pravica . Ne maram pa parad ponosa oziroma načine s katerim , ti ljudje hočejo prikazati ,da je to naravno enkovredno ...prikaži večo heteroseksualnosti . Žal to ni res , sem pa zato , da imajo popolnoma enake pravice kot heteroseksualci. Način s katerim nekateri ljudje izražajo nestrpnost do LGBTQ , oziroma nasilje je pa samo za obsodit in za kaznovat.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 17:30 02.julij 2023.

    Pa dobro, zgodilo se je leta 2019, štekam, da ga je strah, da morda nikoli ne bo izginil, samo, da pa vsako lketo nekajkrat na isto foro išče pozornost javnosti je pa tudi malo tako tako. Tip napadenega je bil ...prikaži več v enem bednem šovu in zdaj sta oba znana Slovenca.

  • Avatar lopov
    lopov 16:15 02.julij 2023.

    Koga briga za ta dva LGBTQ osebka... to je skrb maljevca pa legebitre... ki so isro usmerjeni ki se ispostavljajo izazivajo provicirajo potem pa ko se nekje nafiksani skota po tleh pa obtožbe neznana oseba.. marsovec me pretepel...