Magazin > VIP
192 ogledov

"Po RTV-ju se veliko govori"

rtv Mediaspeed.net/Žurnal24
Vanja Vardjan naj bi se oktobra poslovil z mesta odgovornega urednika razvedrilnega programa TV Slovenija. Boj za prestol se je že začel!

Vanja Vardjan naj bi se se z oktobrom poslovil z mesta odgovornega urednika razvedrilnega programa TV Slovenija in odšel na dopisniško mesto v Zagreb. Informacije Vardjan ni ne potrdil ne zanikal, saj je dejal le, da tega ne more komentirati, kljub temu pa se že omenja imena tistih, ki bi ga morda lahko nasledili.

Uredniškega mesta si namreč želijo številni televizijci, med katerimi nekateri tega niti ne skrivajo, na primer urednik Tednika Igor Pirkovič, nekdanji odgovorni urednik razvedrilnega programa Petar Radović in TV voditeljica Jasna Kuljaj.

"Čisto hipotetično in teoretično, če bo nekega dne priložnost, ni greh, če se prijavim na razpis. Nimam pa nekih političnih navezav in tudi za lobiranje sem premlada. Razen izkušenj in idej česa drugega ne morem ponuditi. Gre bolj za entuziazem, želim pokazati voljo, sem pa realna, da kakšnih posebnih možnosti nimam. Trenutno bolj razmišljam o novi sezoni oddaje Na zdravje, ki je tik pred vrati," nam je o apetitu po uredniškem stolčku zaupala Kuljajeva.

Nič uradnega, le špekulacije

Podobno zadržan je bil tudi Pirkovič: "Trenutno mi je pri Tedniku zelo všeč, se pa nikoli ne branim zanimivih izzivov. Trenutno ni še nič uradnega, le špekulacije po hodnikih, zato počakajmo do razpisa."
Nekdanji urednik razvedrilnega programa Radović pa je dejal, da razpisa verjetno ne bo, temveč bo odločitev povsem v rokah direktorja Televizije Slovenija Janeza Lombergarja. "Ali si želim zasesti mesto urednika razvedrilnega programa, je pa druga zgodba. Za zdaj še ne vem. Verjetno pa ne bo šlo za polni mandat, temveč za kratek čas. Govori se marsikaj in niti v hiši ne vemo, kako in kaj," nam je zaupal Radović.

Vse, kar je gotovo, je to, da RTV Slovenija zaradi zmanjšanja naročnin in posledično manjšega pritoka denarja čaka reorganizacija.

Komentarjev 3
  • ancapomaranca 11:40 07.september 2012.

    a je sploh še kdo, ki gleda RTV? meni dela samo gužvo med programi. Nikoli bil in nikoli ne bo zanimiv televiziski program. Edina všečna zadeva so bili Cik Cak zajčki dolgo nazaj ;)

  • kapibara 09:53 06.september 2012.

    Imaš prav !! Samo datum menjajo in pa vremensko napoved-vse to jim je vsiljeno drugače pa še tega nebi menjali..!! a ja: pa "naročnina" se menja, na vsake toliko mesecev...

  • linka 08:01 06.september 2012.

    RTV1 in 2 sploh ne gledam več ,ker je osladen in samo ponavljajoč !NIČ izvirnega Eni in isti zabavljači ,ki so že oguljeni do kosti !.