Magazin > VIP
5788 ogledov

"Po smrti Saša Hribarja smo pred težko odločitvijo"

Sašo Hribar mediaspeed
Kaj se bo zgodilo z oddajo Radio Ga Ga?

Osmega septembra je za vedno oči zaprla legenda slovenskega medijskega prostora. Sašo Hribar je dočakal le 63 let, zanj je bil usoden infarkt. K večnemu počitku so ga položili 15. septembra na pokopališču v Grosupljem

Na Radiu Slovenija je po avdiciji in glasovnem usposabljanju leta 1985 postal radijski povezovalec. V nočnem programu je pričel uporabljati izmišljenega sogovornika, bioenergetika. Zaradi dobrega odziva poslušalcev se je v petek, 6. aprila 1990 rodila radijska oddaja Radio Ga Ga. Na TV Slovenija je ob sobotah vodil oddajo Hri-bar, bil je tudi član programskega sveta RTV Slovenija.

Aleksander Pozvek, ki je s Hribarjem sodeloval pri oddaji Radio Ga Ga, je za Radio 1 povedal, da oddaje ne bo več - vsaj ne v taki obliki, "ker nima več svojega očeta, sina in svetega duha". Kaj bodo naredili z oddajo, je še vedno zapisano v zvezdah. "Radio Ga Ga je 33 let predstavljal nepogrešljiv del programske ponudbe Radia Slovenija. Po smrti Saša Hribarja smo pred težko odločitvijo, kako negovati desetletja dolgo tradicijo najbolj žlahtne radijske satire in imitacije. Zato se bomo o podobi petkovih dopoldnevov na Prvem programu Radia Slovenija programski ustvarjalci skupaj z ustvarjalci oddaje pogovorili v naslednjih dneh, naša želja pa je, da se tradicija satiričnega pretresanja družbenega dogajanja nadaljuje. Do končne odločitve o programski vsebini (predvidoma do začetka oktobra) bo dozdajšnji termin Radia Ga Ga smiselno glasbeno obarvan," so sporočili za naš medij. 

Komentarjev 18
  • Kmodri 19:00 21.september 2023.

    Vodstvo naj prevzame Poznek, se je najbolje približal Hribarju po imetacijah likov! Artač je povprečen, ostali pa podpovprečno imetatorji! Vseeno naj nadaljujo delo, ki ga je začel Hribar! Če ne že drugega v njegov spomin!

  • Anja1956 10:58 21.september 2023.

    To je bila ena najbolj neumnih oddaj na radiju ! Ne posiljujte nas z njo !

  • fuckZ24 09:24 21.september 2023.

    Lahko bi pa Sašota kdo imitiral. Njemu bi se to zdela vrhunska zajebancija. Imitirati imitatorja.