Magazin > VIP
887 ogledov

Po tem slovenskem knjižnem hitu bodo posneli film!

bronja žakelj Youtube
Belo se pere na devetdeset je najbolje prodajana Beletrinina knjiga vseh časov.

Slovenci smo kupili kar 18.500 izvodov romana Belo se pere na devetdeset avtorice Bronje Žakelj. Knjiga, ki se odvija v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja, ter med drugim obravnava odraščanje v Jugoslaviji in spopadanje z rakom in je dočakala že 9. ponatis, je bila prevedena tudi v makedonščino, hrvaščino in italijanščino.

Kot je sedaj razkrila založba, bodo po knjigi posneli film. Režiral ga bo Marko Naberšnik

"Dejavnikov uspeha tega romana je zagotovo več. Gre za intimno in resnično zgodbo, ki obravnava tiste teme našega življenja, ki v vsakdanjih pogovorih v družbi, ki jo kreira spoliranost družbenih medijev, nimajo svojega prostora. S temi vprašanji se v romanu ukvarjam neklišejsko, brez patetike, moraliziranja in vzgojnih tonov, brez filtrov, brez cenzur, brez misli, kaj bodo rekli drugi. Menim, da je k uspehu pripomogel tudi minimalističen slog pisanja, s katerim sem lahko prikazala po eni strani vso brutalnost nekega trenutka, po drugi pa je omogočil pot tudi ironiji in humorju," avtorico citirajo na spletni strani založbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.