Magazin > VIP
6107 ogledov

Po tragediji v boj za predsedniški stolček tudi naš pevec

SoulGreg artist Osebni arhiv
Kandidaturo je najavil na Facebooku.

gregor bezenšek | Avtor: Facebook Facebook
"Dragi moji! Danes tudi sam oznanjam, da bom kandidiral za predsednika Slovenije. Dobim kak vaš glas?" je na Facebooku zapisal Gregor Bezenšek, znan pod umetniškim imenom SoulGreg Artist. Sedaj bo moral zbrati 5000 podpisov volivcev ali pa ga bo morala podpreti stranka. 

"Za kandidaturo za predsednika Republike Slovenije sem se odločil zato, ker sem velik domoljub in gojim neizmerno ljubezen do naše dih jemajoče države Slovenije. Že dolgo časa me boli dejstvo, da smo v naši državi tako razdeljeni, razklani oziroma po domače povedano skregani med sabo. Tako ne gre več naprej. Treba se bo zavedati, da smo ljudje lahko bodisi levi bodisi desni, takšni in drugačni, ampak vsi pa smo v prvi vrsti en narod – Slovenci. Na takšnem odnosu bo potrebno graditi politiko in vzdušje v naši državi. Če se tega globoko v sebi ne bomo zavedali, bodo naša družbena, gospodarska, politična in ostala kolesja pokvarjena, in bomo zato namesto zmagovalcev zgolj poraženci. Torej, želim si zmanjšati velik razkol, ki je nastal v naši državi, želim si delovati povezovalno in ne izključevalno, predvsem pa si želim postati predsednik vseh Slovencev! Še posebej pa se bom zavzemal za vse najbolj šibke in najbolj ranljive v naši družbi, tako kot se za njih borim že sedaj kot ustanovitelj Društva za otroke z redkimi boleznimi Viljem Julijan," pravi Bezenšek.

Kandidaturo sta najavili že Nataša Pirc Musar in Nina Krajnik, Marto Kos pa je kot kandidatko za predsedniški stolček na digitalnem kongresu stranke Gibanje Svoboda članom predlagal Robert Golob.

O Šentjurčanu se je v zadnjih letih veliko pisalo. Njegovo družino je namreč pred tremi leti doletela nepredstavljiva tragedija, ko je zaradi redke bolezni umrl pevčev sin Viljem Julijan. 

Gregor in njegova žena Nina sta žalost spremenila v zmago za vse otroke z redkimi boleznimi v Sloveniji in ustanovila društvo ter sklad Vilijem Julijan, s katerim vsako leto organizirata dobrodelni koncert za male borce. Društvo je doseglo tudi spremembe na področju zakonodaje, ki staršem vsaj malo olajša nego malih borcev.

 

Komentarjev 8
  • munja 10:00 02.julij 2022.

    Nekaterim pa res manjka pozornosti.

  • Plavi-mil 11:07 28.junij 2022.

    Je že bolje, kot pa one tri babure.

  • Avatar bobnar53
    bobnar53 10:27 28.junij 2022.

    A Hojs bo kandidiral, prašam za Olaja??