Magazin > VIP
4950 ogledov

Pobegla japonska princesa trpi za posttravmatsko motnjo

japonska princesa mako Profimedia
Včeraj je praznovala 32 let.

princesa mako | Avtor: Profimedia Profimedia
Mako Komuro, nečakinja japonskega cesarja, je leta 2021 za moža vzela Keia Komuro in se zanj odpovedala kraljevemu nazivu in tudi vsem sladkostim, ki so ji bili kot princesi na voljo. S soprogom se je preselila v New York in tam živi povsem običajno življenje. 

Začetek pa je bil za mladi par težaven, slabo novico sta dobila tako rekoč takoj po poroki. Več o tem TUKAJ.

Preden se je leta 2017 zaročila s svojo veliko ljubeznijo, ki jo je spoznala med študijem, je na dvoru kraljevala harmonija. Mako je odgovorno opravljala svoje naloge, kot častna predsednica japonskega teniškega društva si je tudi v javnosti ustvarila ime. Njen trud pa so mediji zmleli v prah, ko se je razvedelo, da se namerava poročiti z navadnim smrtnikom. Mlademu paru so življenje oteževali s poročili o denarnih težavah Komurove družine. Negativnih člankov ni bilo videti konca, zato sta s poroko počakala več kot tri leta. Kljub protestu javnosti sta stopila pred oltar, poroko, ki je bila menda skromna, sta financirala sama. Mako prav tako ni pristala na doto v višini milijona dolarjev, saj se je morala od družine formalno distancirati. Zaradi tega stresa Mako sedaj trpi za posttravmatsko motnjo. 

V New Yorku danes živi svobodno. Njen soprog dela kot odvetnik, ona kot kuratorka v muzeju Metropolitan Museum of Art v New Yorku. To delo naj bi opravljala kot prostovoljka.  Prej vedno od glave do petk urejeno princeso boste sedaj videli v ležernih oblačilih. A ta svoboda je imela visoko ceno.

Odnos s starši se na srečo izboljšuje. Njena mama je za japantimes.co.jp lani povedala, da hčerki želi mir in da bi se rada z njo sprehodila po vrtu.

Bunte poroča, da bo Mako rojstni dan praznovala v Ameriki. Leta 2020 je svečke zadnjič upihnila na dvoru, nato je izgubila ta privilegij.

 

Komentarjev 1
  • Kmodri 11:12 24.oktober 2023.

    Tako je, ko zlato kletko zamenjaš za železno!